Palsternakka-perunasose

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Palsternakka tuo perunamuusiin ihanan pähkinäistä ja makeaa makua. Palsternakkapyree on mainio lisuke etenkin liha- ja kalaruoille, ja se sopii myös juhlavammille aterioille.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gmuusiperunoita
200 gpalsternakkaa
8 dlvettä
2 - 2 1/2 dlkuumaa maitoa tai keitinvettä
1/2 tlsuolaa
(2 rkl margariinia tai voita)

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuori perunat sekä palsternakat. Paloittele perunat, kuutioi palsternakat. Paloittele palsternakat perunoita pienemmiksi, sillä ne kypsyvät perunoita hitaammin. Lisää kasvikset kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15−20 minuuttia. Kaada keitinvesi pois tai ota talteen, jos käytät sitä muusiin.

    MääräAinesosa
    800 gmuusiperunoita
    200 gpalsternakkaa
    8 dlvettä
  2. 2

    Soseuta kasvikset perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kuumaa maitoa tai keitinvettä sen verran, että saat haluamasi paksuisen muusin. Mausta suolalla ja halutessasi rasvalla.

    MääräAinesosa
    2 - 2 1/2 dlkuumaa maitoa tai keitinvettä
    1/2 tlsuolaa
    (2 rkl margariinia tai voita)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (2 rkl margariinia tai voita) .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä