Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Palsternakka-perunasose

Palsternakka-perunasose

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Palsternakka tuo perunamuusiin ihanan pähkinäistä ja makeaa makua.

Ainekset

1 kg
Jahoisia perunoita
200 g
palsternakkaa
8 dl
Vettä
2 - 2 1/2 dl
kuumaa maitoa tai keitinvettä
1/2 tl
suolaa
(2 rkl margariinia tai voita)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja kuori perunat sekä palsternakat. Paloittele perunat, kuutioi palsternakat. Paloittele palsternakat perunoita pienemmiksi, sillä ne kypsyvät perunoita hitaammin. Lisää kasvikset kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15−20 minuuttia. Kaada keitinvesi pois tai ota talteen, jos käytät sitä muusiin.

1 kg
Jahoisia perunoita
200 g
palsternakkaa
8 dl
Vettä
2

Soseuta kasvikset perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kuumaa maitoa tai keitinvettä sen verran, että saat haluamasi paksuisen muusin. Mausta suolalla ja halutessasi rasvalla.

2 - 2 1/2 dl
kuumaa maitoa tai keitinvettä
1/2 tl
suolaa
(2 rkl margariinia tai voita)
Miltä maistui?
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.9.2021
Muokattu: 24.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

62

258

1,3 g

0,8 g

9,0 g

5,8 g

2,3 g

2,3 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kg Jahoisia perunoita,

(2 rkl margariinia tai voita) .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli