Pese ja kuori perunat sekä palsternakat. Paloittele perunat, kuutioi palsternakat. Paloittele palsternakat perunoita pienemmiksi, sillä ne kypsyvät perunoita hitaammin. Lisää kasvikset kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15−20 minuuttia. Kaada keitinvesi pois tai ota talteen, jos käytät sitä muusiin.
Soseuta kasvikset perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kuumaa maitoa tai keitinvettä sen verran, että saat haluamasi paksuisen muusin. Mausta suolalla ja halutessasi rasvalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
191
799
1,5 g
0,8 g
35,3 g
6,8 g
4,0 g
5,5 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(2 rkl margariinia tai voita) .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli