Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Karamellisoidut päärynät ja jogurtti

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Makeat karamellisoidut päärynät sopivat täydellisesti yhteen hapokkaan ja täyteläisen jogurtin kanssa.

Ainekset

2 - 3 kpl
(450 g) päärynää
2 rkl
juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
2 rkl
fariinisokeria
500 g
paksua maustamatonta jogurttia (esim. kreikkalainen tai turkkilainen)
1 dl
pistaasipähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja kuori päärynät. Halkaise ne, poista siemenkodat ja viipaloi päärynät pitkittäin.

2 - 3 kpl
(450 g) päärynää
2

Sulata rasva ja sokeri pannulla. Lisää päärynät ja paista käännellen, kunnes pinta karamellisoituu. Siirrä lautaselle hetkeksi jäähtymään.

2 rkl
juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
2 rkl
fariinisokeria
3

Kuori ja rouhi pistaasit. Jaa jogurtti annosmaljoihin. Lisää pinnalle päärynät ja pähkinät. Tarjoa jälkiruoka haaleana tai kylmänä.

500 g
paksua maustamatonta jogurttia (esim. kreikkalainen tai turkkilainen)
1 dl
pistaasipähkinöitä
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 24.9.2021
|
Muokattu: 11.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

350

1465

25,0 g

9,5 g

21,3 g

20,0 g

4,8 g

7,8 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli