Karamellisoidut päärynät ja jogurtti

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Makeat karamellisoidut päärynät sopivat täydellisesti yhteen hapokkaan ja täyteläisen jogurtin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 - 3 kpl(450 g) päärynää
2 rkljuoksevaa rypsiöljyvalmistetta
2 rklfariinisokeria
500 gpaksua maustamatonta jogurttia (esim. kreikkalainen tai turkkilainen)
1 dlpistaasipähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja kuori päärynät. Halkaise ne, poista siemenkodat ja viipaloi päärynät pitkittäin.

    MääräAinesosa
    2 - 3 kpl(450 g) päärynää
  2. 2

    Sulata rasva ja sokeri pannulla. Lisää päärynät ja paista käännellen, kunnes pinta karamellisoituu. Siirrä lautaselle hetkeksi jäähtymään.

    MääräAinesosa
    2 rkljuoksevaa rypsiöljyvalmistetta
    2 rklfariinisokeria
  3. 3

    Kuori ja rouhi pistaasit. Jaa jogurtti annosmaljoihin. Lisää pinnalle päärynät ja pähkinät. Tarjoa jälkiruoka haaleana tai kylmänä.

    MääräAinesosa
    500 gpaksua maustamatonta jogurttia (esim. kreikkalainen tai turkkilainen)
    1 dlpistaasipähkinöitä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
24.9.2021
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä