Pese ja kuori omenat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja poista samalla siemenkodat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chilipalko.
Lisää loput ainekset hillosokeria lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna seosta niin, että siitä alkaa nousta vesihöyryä.
Lisää hillosokeri kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna chutneyn kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
Puhdista lasitölkit chutneyn kiehuessa esimerkiksi kuumassa vedessä tai puhtaisiin pyyhkeisiin käärittyinä 100-asteisessa uunissa. Poista kanelitanko valmiista chutneysta ja purkita hillo kuumiin tölkkeihin. Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
410
1716
—
—
98,0 g
96,8 g
2,3 g
0,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl kanelitanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli