Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luumuchutney

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Desilitraa
Fork and knife
8 Desilitraa
Keitä luumuista helppo suloisen mausteinen ja hehkuvan purppurainen chutney eli hapanimelä hilloke esimerkiksi pihvien lisukkeeksi.

Ainekset

700 g
(1 rs) luumuja
2 kpl
omenaa
1 kpl
pieni punasipuli
2 cm
pala inkivääriä
1/2 dl
omenaviinietikkaa
1 dl
sokeria
1/2 tl
kanelia
3/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele hedelmät, poista kivet ja siemenkodat. Paloittele hedelmät kattilaan. Kuori ja hienonna joukkoon sipuli sekä inkivääri. Lisää loput ainekset. Kuumenna koko ajan sekoittaen, keitä sitten alhaisella lämmöllä 20–30 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes hedelmät ovat napakan pehmeitä.

3/4 tl
suolaa
1/2 tl
kanelia
1 dl
sokeria
1/2 dl
omenaviinietikkaa
2 cm
pala inkivääriä
1 kpl
pieni punasipuli
2 kpl
omenaa
700 g
(1 rs) luumuja
2

Puhdista ja kuumenna tiiviskantiset lasipurkit (vetoisuus yhteensä 8 dl) ja purkita chutney kuumana. Sulje kannet, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Anna makujen tasaantua vähintään 3–4 tuntia.

Vinkki: Chutney maistuu paistetun lihan, kuten porsaanlehtipihvien ja makkaran lisukkeena, mutta sitä kannattaa kokeilla myös juustojen seuralaisena.

Vinkki: Chutney säilyy lasitölkeissä usean kuukauden ja muovirasiassa muutaman viikon.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.7.2020
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

105

438

0,3 g

21,8 g

21,5 g

2,5 g

0,3 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 cm pala inkivääriä,

0,5 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli