Huuhtele hedelmät, poista kivet ja siemenkodat. Paloittele hedelmät kattilaan. Kuori ja hienonna joukkoon sipuli sekä inkivääri. Lisää loput ainekset. Kuumenna koko ajan sekoittaen, keitä sitten alhaisella lämmöllä 20–30 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes hedelmät ovat napakan pehmeitä.
Puhdista ja kuumenna tiiviskantiset lasipurkit (vetoisuus yhteensä 8 dl) ja purkita chutney kuumana. Sulje kannet, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Anna makujen tasaantua vähintään 3–4 tuntia.
Vinkki: Chutney maistuu paistetun lihan, kuten porsaanlehtipihvien ja makkaran lisukkeena, mutta sitä kannattaa kokeilla myös juustojen seuralaisena.
Vinkki: Chutney säilyy lasitölkeissä usean kuukauden ja muovirasiassa muutaman viikon.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
105
438
0,3 g
—
21,8 g
21,5 g
2,5 g
0,3 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 cm pala inkivääriä,
0,5 tl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli