Grillatut porsaanlehtipihvit ja luumuchutney
Ainekset
Valmistus
Tee ensin chutney. Huuhtele hedelmät, poista kivet ja siemenkodat. Paloittele hedelmät kattilaan. Kuori ja hienonna joukkoon sipuli sekä inkivääri. Lisää loput ainekset. Kuumenna koko ajan sekoittaen, keitä sitten alhaisella lämmöllä 20–30 minuuttia muutamia kertoja sekoittaen, kunnes hedelmät ovat napakan pehmeitä.
Puhdista ja kuumenna tiiviskantiset lasipurkit (vetoisuus yhteensä 8 dl). Purkita chutney kuumana. Sulje kannet, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Anna makujen tasaantua vähintään 3–4 tuntia.
Ota liha huoneenlämpöön ½ tunniksi. Poista kalvo terävällä veitsellä fileen pituussuunnassa viiltäen. Leikkaa filee noin 1 ½ cm:n paksuisiksi pihveiksi (12 kpl). Laita pihvi kahden leivinpaperiarkin väliin, aloita nuijiminen keskeltä ja siirry kohti reunoja. Nuiji pihvi tasaiseksi ja noin ½ cm:n paksuiseksi. Paperi estää pihviä repeämästä.
Sivele pihvit kevyesti öljyllä ja paista kuumassa grillissä, parilalla tai pannulla 1–1 ½ minuuttia kummaltakin puolelta. Kun yläpinta alkaa tihkua nestettä ja paistopinta on ruskistunut, käännä pihvit. Älä kypsennä liikaa, ettei liha kuivu.
Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä pihvit foliolla ja anna vetäytyä lämpimässä muutama minuutti.
Vinkki: Chutney säilyy avaamattomana kylmässä kuukausia. Käytä myös kanaruokien lisukkeena.
Vinkki: Täytä pihvit maustetulla tuorejuustolla rulliksi ja paista uunissa kasvispedillä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
551
2308
22,2 g
6,8 g
29,2 g
28,7 g
3,5 g
54,0 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 cm pala inkivääriä,
0,5 tl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli