Grillatut porsaanlehtipihvit ja luumuchutney | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grillatut porsaanlehtipihvit ja luumuchutney

Grillatut porsaanlehtipihvit ja luumuchutney

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Mehevät lehtipihvit tehdään porsaan ulkofileestä. Leikkaa ulkofilee pihveiksi ja nuiji ohueksi. Tarjoa hehkuvan purppuraisen luumuchutneyn kanssa.

Ainekset

1 1/2 kg
(1 pkt) porsaan ulkofileetä
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria rouhittuna

luumuchutney (8 dl)

700 g
(1 rs) luumuja
2 kpl
omenaa
1 kpl
pieni punasipuli
2 cm
pala inkivääriä
1/2 dl
omenaviinietikkaa
1 dl
sokeria
1/2 tl
kanelia
3/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tee ensin chutney. Huuhtele hedelmät, poista kivet ja siemenkodat. Paloittele hedelmät kattilaan. Kuori ja hienonna joukkoon sipuli sekä inkivääri. Lisää loput ainekset. Kuumenna koko ajan sekoittaen, keitä sitten alhaisella lämmöllä 20–30 minuuttia muutamia kertoja sekoittaen, kunnes hedelmät ovat napakan pehmeitä.

700 g
(1 rs) luumuja
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
kanelia
1 dl
sokeria
1/2 dl
omenaviinietikkaa
2 cm
pala inkivääriä
1 kpl
pieni punasipuli
2 kpl
omenaa
2

Puhdista ja kuumenna tiiviskantiset lasipurkit (vetoisuus yhteensä 8 dl). Purkita chutney kuumana. Sulje kannet, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Anna makujen tasaantua vähintään 3–4 tuntia.

3

Ota liha huoneenlämpöön ½ tunniksi. Poista kalvo terävällä veitsellä fileen pituussuunnassa viiltäen. Leikkaa filee noin 1 ½ cm:n paksuisiksi pihveiksi (12 kpl). Laita pihvi kahden leivinpaperiarkin väliin, aloita nuijiminen keskeltä ja siirry kohti reunoja. Nuiji pihvi tasaiseksi ja noin ½ cm:n paksuiseksi. Paperi estää pihviä repeämästä.

1 1/2 kg
(1 pkt) porsaan ulkofileetä
4

Sivele pihvit kevyesti öljyllä ja paista kuumassa grillissä, parilalla tai pannulla 1–1 ½ minuuttia kummaltakin puolelta. Kun yläpinta alkaa tihkua nestettä ja paistopinta on ruskistunut, käännä pihvit. Älä kypsennä liikaa, ettei liha kuivu.

2 rkl
rypsiöljyä
5

Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä pihvit foliolla ja anna vetäytyä lämpimässä muutama minuutti.

1 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
suolaa

Vinkki: Chutney säilyy avaamattomana kylmässä kuukausia. Käytä myös kanaruokien lisukkeena.

Vinkki: Täytä pihvit maustetulla tuorejuustolla rulliksi ja paista uunissa kasvispedillä.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.7.2020
Muokattu: 21.7.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2296

548

22,2 g

6,8 g

28,5 g

28,0 g

3,5 g

54,0 g

2,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 cm pala inkivääriä,

0,5 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli