Grillatut porsaanlehtipihvit ja luumuchutney

arvosana4/5

(1)arvio
6 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Mehevät lehtipihvit tehdään porsaan ulkofileestä. Leikkaa ulkofilee pihveiksi ja nuiji ohueksi. Tarjoa hehkuvan purppuraisen luumuchutneyn kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kg(1 pkt) porsaan ulkofileetä
2 rklrypsiöljyä
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria rouhittuna

LUUMUCHUTNEY (8 DL)

700 g(1 rs) luumuja
2 kplomenaa
1 kplpieni punasipuli
2 cmpala inkivääriä
1/2 dlomenaviinietikkaa
1 dlsokeria
1/2 tlkanelia
3/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Tee ensin chutney. Huuhtele hedelmät, poista kivet ja siemenkodat. Paloittele hedelmät kattilaan. Kuori ja hienonna joukkoon sipuli sekä inkivääri. Lisää loput ainekset. Kuumenna koko ajan sekoittaen, keitä sitten alhaisella lämmöllä 20–30 minuuttia muutamia kertoja sekoittaen, kunnes hedelmät ovat napakan pehmeitä.

    MääräAinesosa
    700 g(1 rs) luumuja
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlkanelia
    1 dlsokeria
    1/2 dlomenaviinietikkaa
    2 cmpala inkivääriä
    1 kplpieni punasipuli
    2 kplomenaa
  2. 2

    Puhdista ja kuumenna tiiviskantiset lasipurkit (vetoisuus yhteensä 8 dl). Purkita chutney kuumana. Sulje kannet, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Anna makujen tasaantua vähintään 3–4 tuntia.

  3. 3

    Ota liha huoneenlämpöön ½ tunniksi. Poista kalvo terävällä veitsellä fileen pituussuunnassa viiltäen. Leikkaa filee noin 1 ½ cm:n paksuisiksi pihveiksi (12 kpl). Laita pihvi kahden leivinpaperiarkin väliin, aloita nuijiminen keskeltä ja siirry kohti reunoja. Nuiji pihvi tasaiseksi ja noin ½ cm:n paksuiseksi. Paperi estää pihviä repeämästä.

    MääräAinesosa
    1 1/2 kg(1 pkt) porsaan ulkofileetä
  4. 4

    Sivele pihvit kevyesti öljyllä ja paista kuumassa grillissä, parilalla tai pannulla 1–1 ½ minuuttia kummaltakin puolelta. Kun yläpinta alkaa tihkua nestettä ja paistopinta on ruskistunut, käännä pihvit. Älä kypsennä liikaa, ettei liha kuivu.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
  5. 5

    Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä pihvit foliolla ja anna vetäytyä lämpimässä muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    1 tlmustapippuria rouhittuna
    1 tlsuolaa

Vinkki: Chutney säilyy avaamattomana kylmässä kuukausia. Käytä myös kanaruokien lisukkeena.

Vinkki: Levitä nuijituille pihveille tuorejuustoa, kääri rulliksi ja kypsennä uunissa kasvispedillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm pala inkivääriä, 0.5 tl kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.7.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä