Huuhtele kasvikset. Halkaise kesäkurpitsa, poista kanta ja viipaloi. Paloittele parsakaali, käytä myös varsi. Siirrä kasvikset uunivuokaan. Sekoita niihin öljy ja mausteet. Paahda 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne öljyssä paistokasarissa. Lisää vesi ja liemikuutio, kuumenna kiehuvaksi. Lisää ruokakaura ja keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia.
Sekoita tahini ja sitruunanmehu kaurattoon. Lisää kasvikset. Viimeistele persiljalla ja tarjoa sitruunan kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
320
1341
20,8 g
2,3 g
20,5 g
5,3 g
7,0 g
9,3 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli