Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nasi goreng

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Indonesialainen riisipannu nasi goreng on helppo tehdä vaikka yli jääneestä keitetystä riisistä. Paistettu riisi saa wokissa kavereikseen kanaa, kasviksia ja kananmunaa. Kruunaa kanawokki raikkaalla korianterilla.

Ainekset

2 dl
riisiä
1 kpl
sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
paprika
20 g
inkivääriä (2 rkl raastettuna)
1 kpl
lime
3 rkl
rypsiöljyä
300 g
kanan fileesuikaleita
1/2 - 1 tl
Chilirouhetta
100 g
(1/2 ps) pakasteherneitä
2 rkl
makeaa soijakastiketta
1/2 tl
suolaa
6 kpl
kananmunaa
1 kpl
(ruukku) korianteria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä riisi pakkauksen mukaan kypsäksi.

2 dl
riisiä
2

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja paloittele paprika. Kuori ja raasta inkivääri. Purista limen mehu kulhoon. Kuumenna öljy wokissa tai isolla paistinpannulla. Lisää sipuli, valkosipuli ja inkivääri ja paista niitä öljyssä hetki.

1 kpl
sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
paprika
20 g
inkivääriä (2 rkl raastettuna)
1 kpl
lime
3 rkl
rypsiöljyä
3

Lisää kanasuikaleet ja chilirouhe, paista kana kypsäksi. Lisää kypsä riisi, paprikakuutiot ja herneet pannulle. Paista, kunnes riisi saa vähän väriä.

300 g
kanan fileesuikaleita
1/2 - 1 tl
Chilirouhetta
100 g
(1/2 ps) pakasteherneitä
4

Mausta soijalla ja suolalla. Riko 2 munaa pannuun ja sekoita, kunnes munat juuri ja juuri kypsyvät. Paista loput munat toisella pannulla ja lisää ne annosten pinnalle. Mausta ruoka hienonnetulla korianterilla.

1/2 tl
suolaa
2 rkl
makeaa soijakastiketta
6 kpl
kananmunaa
1 kpl
(ruukku) korianteria
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 21.4.2014
|
Muokattu: 20.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

490

2051

19,8 g

3,3 g

40,3 g

3,8 g

3,3 g

33,5 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 - 1 tl Chilirouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli