Pese punajuuret. Paahda punajuuria kuorineen 200-asteisessa uunissa tai keitä kattilassa vedessä kypsiksi noin 45 minuuttia. Jäähdytä punajuuret.
Valuta salaattikuutiot ja murenna kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää muut vaahdon ainekset. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita vinegretin ainekset kulhossa.
Kuori ja leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinilla. Kokoa annokset lautasille. Asettele punajuuriviipaleet lautaselle hieman limittäin.
Valuta vinegretti punajuurien päälle ja nostele vaahtoa nokareina pinnalle. Viimeistele ripauksella sormisuolaa, sitruunankuoriraasteella, pähkinärouheella tai siemenillä sekä timjaminlehdillä.
Vinkki: Punajuuricarpaccio on nopea valmistaa, kun kypsennät punajuuret edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
158
661
9,8 g
4,2 g
9,5 g
9,2 g
2,2 g
6,5 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa,
ripaus mustapippuria rouhittuna,
sormisuolaa,
raastettua sitruunankuorta,
saksanpähkinöitä tai paahdettuja pinjansiemeniä,
tuoretta timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli