Valmista aioli huoneenlämpöisistä aineksista. Riko muna sauvasekoittimen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää sipuli, sinappi ja mehu tai etikka. Pane sauvasekoitin kulhoon niin, että keltuainen jää teräkuvun alle. Kaada öljy kulhoon. Käynnistä sauvasekoitin, nosta se hyvin hitaasti ylös. Sekoita aioli tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa makkarat kolmeen osaan. Huuhtele ja kuivaa paprikat. Sipaise paprikoiden pintaan öljyä. Pujota makkarat ja paprikat vuorotellen poikittain kahden varrastikun väliin.
Grillaa vartaita välillä käännellen noin 15 min, kunnes makkarat ovat kypsiä.
Mausta paprikat ripauksella sormisuolaa. Tarjoa vartaat aiolin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
470
1969
45,7 g
8,8 g
1,8 g
1,3 g
0,7 g
14,5 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
12 kpl puisia grillivarrastikkuja,
sormisuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli