Huuhtele kesäkurpitsa, leikkaa vinottain noin 13 viipaletta. Jos pariloit kurpitsat, tee se ennen marinadiin lisäämistä.
Valmista mausteliemi. Huuhtele ja viipaloi chili. Kuori valkosipulit. Kiehauta vesi ja lisää etikka, sokeri, suola, pippuri, chili, valkosipulinkynnet ja persilja. Kaada lämmin liemi kesäkurpitsojen päälle. Puolita artisokan sydämet ja lisää marinadiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai seuraavaan päivään.
Ennen tarjoilua valuta kurpitsa ja artisokat. Kokoa marinoidut kasvikset ja viininlehtikääryleet tarjoiluastialle.
Vinkki: Voit halutessasi paistaa parilalla kesäkurpitsaan tummat makuraidat.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
131
550
0,5 g
—
18,5 g
13,8 g
9,0 g
6,5 g
5,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl (1/2 ruukkua) persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli