Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen valmistusta.
Kuori ja viipaloi sipulit. Pese, kuori ja pilko perunat ja porkkanat.
Ruskista lihasuikaleet öljyssä (1 rkl) pannulla ja mausta suolalla. Siirrä lihat pataan (vetoisuus 3 litraa). Kuullota sipuleita öljyssä (1 rkl) pannulla noin 3 minuuttia. Siirrä sipulit, perunat ja porkkanat pataan.
Sekoita vesi, fondi, pyree ja mausteet pannulla, kiehauta ja kaada pataan. Kypsennä pataa 175-asteisessa uunissa kannen alla tunti.
Pilko makkarat. Huuhtele pavut. Huuhtele kaali, poista paksut lehtiruodit ja pilko lehdet. Sekoita makkarat, pavut ja kaali pataan. Jatka kypsennystä ilman kantta noin 30 minuuttia, kunnes makkarat ovat kypsiä ja juurekset pehmeitä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
352
1471
18,2 g
5,3 g
18,7 g
3,8 g
4,7 g
25,8 g
3,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli