Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Laita viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.
Pese sitruuna. Kuori valkosipulit ja inkivääri. Raasta sitruunan kuori, sipulit ja inkivääri hienoksi raasteeksi. Purista 2 rkl sitruunanmehua.
Keitä spagetti miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa/2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta pasta ja säästä noin ½ dl keitinvettä.
Leikkaa tofu kuutioiksi. Ruskista kuutiot öljyssä pannulla rapeiksi. Mausta cayennepippurilla ja kurkumalla. Lisää pannulle kerma, fondi, raasteet, mehu ja siirappi. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 min välillä sekoittaen.
Sekoita jogurtti kastikkeeseen ja hauduta muutama minuutti.
Kääntele kastike pastaan. Lisää hieman keitinvettä, jotta kastike sekoittuu hyvin pastan kanssa. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
500
2095
18,3 g
4,5 g
64,5 g
8,5 g
4,0 g
16,3 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 cm pala tuoretta inkivääriä,
lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli