Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sydäntalven kasvispiirakat

timer-icon30 min
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Vegaaniset suolaiset piirakat täytetään palsternakalla, sipulilla ja tomaatilla. Helpot sydäntalven kasvispiirakat sopivat herkutteluun tai iltapalaksi. Näyttävät ja nopeasti valmistuvat pikkupiirakat ovat parhaimmillaan lämpiminä.

Ainekset

500 g
(1 pkt) lehtitaikinalevyjä
90 g
(1 kpl) palsternakkaa
100 g
(1 kpl) punasipulia
6 kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
200 g
(1 prk) kaurafraichea
1 tl
Provencen mausteseosta tai kuivattua oreganoa
1 kpl
(ruukku) villirucolaa
1/4 tl
Mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan leivinpaperin päällä uunipellillä. Leikkaa levyt kahteen osaan.

500 g
(1 pkt) lehtitaikinalevyjä
2

Kuori ja viipaloi palsternakka sekä punasipuli. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Sekoita kaurafraichen joukkoon yrttimausteseos.

90 g
(1 kpl) palsternakkaa
100 g
(1 kpl) punasipulia
6 kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
200 g
(1 prk) kaurafraichea
1 tl
Provencen mausteseosta tai kuivattua oreganoa
3

Annostele kaurafraichea lusikalla lehtitaikinalevyjen keskelle. Levitä päälle palsternakka- ja punasipuliviipaleita, aurinkokuivattua tomaattia ja kirsikkatomaatteja.

4

Kypsennä piirakoita 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Nosta pellille mahdollisesti valuneet täytteet piiraspohjille. Viimeistele rucolalla ja pippurilla.

1 kpl
(ruukku) villirucolaa
1/4 tl
Mustapippuria rouhittuna
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 12.12.2006
|
Muokattu: 2.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

19

80

0,6 g

0,1 g

2,3 g

1,8 g

0,9 g

0,6 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g (1 pkt) lehtitaikinalevyjä,

200 g (1 prk) kaurafraichea,

1 tl Provencen mausteseosta tai kuivattua oreganoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli