Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan leivinpaperin päällä uunipellillä. Leikkaa levyt kahteen osaan.
Kuori ja viipaloi palsternakka sekä punasipuli. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Sekoita kaurafraichen joukkoon yrttimausteseos.
Annostele kaurafraichea lusikalla lehtitaikinalevyjen keskelle. Levitä päälle palsternakka- ja punasipuliviipaleita, aurinkokuivattua tomaattia ja kirsikkatomaatteja.
Kypsennä piirakoita 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Nosta pellille mahdollisesti valuneet täytteet piiraspohjille. Viimeistele rucolalla ja pippurilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
19
80
0,6 g
0,1 g
2,3 g
1,8 g
0,9 g
0,6 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
500 g (1 pkt) lehtitaikinalevyjä,
200 g (1 prk) kaurafraichea,
1 tl Provencen mausteseosta tai kuivattua oreganoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli