Huuhtele kvinoa. Lisää kvinoa ja vesi kattilaan. Keitä 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna turvota kannen alla 10 minuuttia.
Huuhtele kukkakaali. Leikkaa nuput irti, puolita isoimmat ja pilko varsi. Valuta liemi kikherneistä. Mittaa öljy, suola, valkosipulijauhe ja pippuri isoon kulhoon. Kääntele kaalit ja herneet öljyseoksessa. Levitä kaali ja herneet leivinpaperille pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes kaali saa väriä.
Huuhtele kurkku, tomaatit ja salaatti. Kuutioi kurkku ja puolita tomaatit. Kuivaa salaatti ja revi tarvittaessa isommat lehdet suupaloiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Viipaloi avokado.
Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Lusikoi jäähtyneet siemenet korkeaan ja kapeaan kulhoon. Lisää muut kastikkeen aineet ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Kastikkeen ei tarvitse olla täysin sileää.
Sekoita kvinoa kukkakaalien ja herneiden kanssa. Jaa salaattisekoitus annoskulhojen pohjalle. Kokoa päälle loput ainekset. Viimeistele kastikeraidoilla.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä kulhosalaatissa jääkaapista löytyviä kasviksia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
748
3131
48,3 g
4,3 g
48,3 g
10,5 g
15,5 g
23,3 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli