Säädä uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat raastimen hienolla terällä.
Sekoita fariinisokeri, öljy ja kaurajuoma kulhossa. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää ne ja porkkanaraaste kaurajuomaseokseen. Sekoita tasaiseksi.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjalle. Voitele ja korppujauhota vuoan reuna. Kaada taikina vuokaan, tasoita ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute. Sekoita huoneenlämpöinen margariini ja kaurapohjainen levite. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita. Paahda mantelilastuja kuumalla, kuivalla paistinpannulla muutama minuutti sekoitellen.
Levitä kuorrute kakun päälle ja viimeistele paahdetuilla mantelilastuilla. Säilytä kakku jääkaapissa.
Tuplaa ainekset, jos haluat valmistaa pellillisen porkkanakakkua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
431
1805
20,1 g
2,5 g
57,4 g
31,5 g
2,1 g
4,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl kanelia,
0,5 tl jauhettua neilikkaa,
150 g kaurapohjaista levitettä (”tuorejuustoa”, esim, Oatly påMackan).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli