Aloita pitaleivistä. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (n. 42 astetta). Sekoita hiiva pieneen määrään (1 dl) jauhoja. Sekoita jauhoseos, suola ja öljy veteen. Lisää loput jauhot vähitellen ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinalla peitettynä noin 45 minuuttia kaksinkertaiseksi. Valmistele kohotuksen aikana kastike, broilerit ja kasvikset.
Huuhtele ja raasta kurkku. Painele siivilässä lusikalla raasteesta ylimääräinen neste pois. Sekoita kastikkeen ainekset ja siirrä jääkaappiin.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kulhossa valkosipuli, sitruunanmehu, öljy ja mausteet. Kääntele fileepihvit mausteöljyssä ja anna marinoitua noin puoli tuntia huoneenlämmössä.
Kuori ja suikaloi punasipuli. Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti.
Jatka pitaleivistä. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi leiviksi (halkaisija 18 cm) jauhotetulla alustalla. Öljyä leivät kevyesti molemmilta puolilta. Paista leivät grillissä kohtalaisella lämmöllä noin 1,5 minuuttia per puoli niin, että leivät saavat väriä, mutta eivät kuivu. Siirrä valmiit leivät liinan alle.
Kypsennä fileepihvit grillissä noin 10 minuuttia. Viipaloi kypsät pihvit.
Levitä pitaleiville kastiketta ja täytä broilerilla sekä kasviksilla. Kääräise leivät tötteröiksi grillitaskujen tai folion avulla.
Vinkki: Oikaise ostamalla valmiit pitaleivät. Kuumenna leivät grillissä ja täytä halkaistuna.
Vinkki: Paahda lisäksi maalaisranskalaisia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
782
3278
21,0 g
4,3 g
97,0 g
12,8 g
6,0 g
46,5 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli