Aseta pöydälle 4 folioarkkia ja niiden päälle leivinpaperia. Jaa fileet nahka alaspäin nyytteihin. Hiero suola kaloihin.
Huuhtele ja hienonna sipulit. Hienonna yrtti. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Yhdistä kastikkeen ainekset ja levitä fileille. Anna maustua 15 minuuttia.
Sulje kalakääröt tiiviiksi paketiksi ja grillaa niitä noin 25 minuuttia epäsuoralla lämmöllä. Kurkista nyyttiin välillä, sillä fileiden koko vaikuttaa paistoaikaan. Jos käytät paistomittaria, sopiva sisälämpö siialle on 55 astetta. Voit kypsentää kalan myös leivinpaperissa ilman foliota 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Koristele kala sitruunamelissalla.
Vinkki: Uutta aasiahenkistä twistiä maustekastikkeeseen saat korvaamalla soijakastikkeen kalakastikkeella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
264
1103
10,5 g
1,3 g
9,5 g
2,5 g
1,3 g
31,8 g
2,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sitruunamelissaa,
foliota,
leivinpaperia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli