Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillatut siikanyytit

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Valele siikafileet raikkaalla kastikkeella ja grillaa helposti paperikäärössä. Pakettiin käärittynä höyry kypsentää kalan hellävaraisesti mehukkaaksi.

Ainekset

600 g
siikafileetä (ruodotonta)
1/2 tl
suolaa

Maustekastike

2 kpl
varhaissipulia varsineen
1/2 kpl
ruukkua sitruunamelissaa
1 kpl
lime (luomu)
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
cm:n pala inkivääriä
1 kpl
punainen chili
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria

Lisäksi

sitruunamelissaa
foliota
leivinpaperia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aseta pöydälle 4 folioarkkia ja niiden päälle leivinpaperia. Jaa fileet nahka alaspäin nyytteihin. Hiero suola kaloihin.

foliota
leivinpaperia
600 g
siikafileetä (ruodotonta)
1/2 tl
suolaa
2

Huuhtele ja hienonna sipulit. Hienonna yrtti. Pese lime, raasta kuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Yhdistä kastikkeen ainekset ja levitä fileille. Anna maustua 15 minuuttia.

2 kpl
varhaissipulia varsineen
1/2 kpl
ruukkua sitruunamelissaa
1 kpl
lime (luomu)
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
cm:n pala inkivääriä
1 kpl
punainen chili
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
3

Sulje kalakääröt tiiviiksi paketiksi ja grillaa niitä noin 25 minuuttia epäsuoralla lämmöllä. Kurkista nyyttiin välillä, sillä fileiden koko vaikuttaa paistoaikaan. Jos käytät paistomittaria, sopiva sisälämpö siialle on 55 astetta. Voit kypsentää kalan myös leivinpaperissa ilman foliota 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

4

Koristele kala sitruunamelissalla.

sitruunamelissaa

Vinkki: Uutta aasiahenkistä twistiä maustekastikkeeseen saat korvaamalla soijakastikkeen kalakastikkeella.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.5.2022
|
Muokattu: 30.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

264

1103

10,5 g

1,3 g

9,5 g

2,5 g

1,3 g

31,8 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

sitruunamelissaa,

foliota,

leivinpaperia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli