Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillatut kanavartaat ja romesco-kastike

timer-icon45 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Grillatut kananfileet ja pienet paprikat valmistuvat grillissä nopeasti. Espanjalainen romesco-kastike viimeistelee grilliherkut. Voit valmistaa romescon jo edellisenä päivänä ennen grillausta. Tarjoa lisäksi perunoita ja raikasta salaattia.

Ainekset

800 g
(2 pkt, à 400 g) kanan sisäfileetä (mausteöljy)

Padron-paprikat

200 g
(1 ps) padron-grillipaprikoita
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sormisuolaa

Romesco-kastike

200 g
(1 pkt) suippopaprikaa
200 g
(1 rs) helmitomaatteja
100 g
(1 ps) kuorittuja manteleita
2 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
punaviinietikkaa
1/4 tl
savustettua paprikajauhetta
1/4 tl
cayennepippuria
1/4 tl
suolaa

Lisäksi

puisia grillivarrastikkuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~32
68
/yht. 12 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Ota kanan fileet huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen grillaamista ja laita puiset grillivarrastikut veteen likoamaan.

800 g
(2 pkt, à 400 g) kanan sisäfileetä (mausteöljy)
2

Huuhtele romescoon tulevat kasvikset. Halkaise suippopaprikat, poista kannat ja siemenet. Laita paprikat kuoripuoli ylöspäin leivinpaperille pellille. Lisää tomaatit ja mantelit toiselle reunalle. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes mantelit ovat kullankeltaisia. Tarkkaile paahtumista. Ota mantelit lautaselle ja paahda kasviksia vielä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä haaleiksi.

200 g
(1 pkt) suippopaprikaa
200 g
(1 rs) helmitomaatteja
100 g
(1 ps) kuorittuja manteleita
3

Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.

1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
punaviinietikkaa
1/4 tl
savustettua paprikajauhetta
1/4 tl
cayennepippuria
1/4 tl
suolaa
4

Paloittele kanan fileet ja pujota palat vartaisiin. Grillaa ne epäsuoralla lämmöllä noin 15 minuuttia välillä käännellen.

5

Huuhtele padronit ja kuivaa ne huolellisesti, ettei öljy räisky paistettaessa. Paista padroneita öljyssä pannulla tai muurikassa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja paahtuneita. Siirrä paprikat kulhoon ja mausta suolalla.

200 g
(1 ps) padron-grillipaprikoita
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sormisuolaa
6

Tarjoa kanavartaat ja padronit romescon kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.5.2022
|
Muokattu: 30.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

369

1544

25,7 g

3,2 g

7,3 g

6,0 g

4,0 g

25,8 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

puisia grillivarrastikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli