Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvisvartaat ja grillattu chilikastike

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa grillivartaiden kanssa tulista kastiketta, joka sekin on tehty grillikasviksista. Paksu kastike sopii myös uusien perunoiden dipiksi ja leivän kanssa naposteltavaksi. Kasviskastike on täydellinen hävikkiherkku, kun teet sen ylijääneistä grillikasviksista.

Ainekset

Kasvisvartaat

800 g
kasviksia (esim. kesäkurpitsaa, munakoisoa, kirsikkatomaatteja ja porkkanaa)
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa

Grillattu chilikastike

2 kpl
suippopaprikaa
1 kpl
chilipalko
2 kpl
tomaattia
200 g
kesäkurpitsaa
1 kpl
(viipale) vaaleaa leipää
3/4 dl
auringonkukansiemeniä
3/4 dl
rypsiöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
punaviinietikkaa
2 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
savupaprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 kpl
(ruukkua) lehtipersiljaa

Lisäksi

varrastikkuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~17
43
/yht. 14 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Huuhtele kastikkeeseen tulevat kasvikset. Poista paprikoista ja chilistä siemenet, kannat ja valkoiset kalvot. Puolita tomaatit. Leikkaa kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Grillaa kasviksia käännellen, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät. Paprika pehmenee noin 15 minuutissa, muille riittää 2–5 minuuttia.

2 kpl
suippopaprikaa
1 kpl
chilipalko
2 kpl
tomaattia
200 g
kesäkurpitsaa
2

Grillaa leipään kaunis väri. Paahda auringonkukansiemeniä koko ajan sekoitellen kuivalla, kuumalla paistinpannulla tai grillin parilalevyllä, kunnes ne saavat hieman väriä.

1 kpl
(viipale) vaaleaa leipää
3/4 dl
auringonkukansiemeniä
3

Laita kasvikset, leipä ja siemenet teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää öljy, kuorittu valkosipuli, etikka, tomaattipyree, savupaprika ja suola. Soseuta ainekset karkeaksi tahnaksi. Hienonna lehtipersilja ja sekoita se lusikalla kastikkeeseen. Säilytä kastike jääkaapissa.

3/4 dl
rypsiöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
punaviinietikkaa
2 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
savupaprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 kpl
(ruukkua) lehtipersiljaa
4

Liota puisia varrastikkuja vedessä noin puoli tuntia, niin ne eivät syty palamaan grillissä. Huuhtele vartaisiin tulevat kasvikset. Esikeitä halutessasi juurekset puolikypsiksi. Paloittele kasvikset isoiksi suupaloiksi ja tikuta ns. yhden lajin vartaiksi eli pujota kuhunkin varrastikkuun vain yhtä kasvista. Näin vartaat kypsyvät tasaisesti. Sivele vartaat öljyllä ja mausta kevyesti suolalla. Katso eri kasvisten grillausajat alta:

8–10 minuuttia paprika ja punasipuli

4–7 minuuttia esikeitetty maissi ja munakoiso

2–4 minuuttia herkkusieni, esikeitetty porkkana ja peruna, kesäkurpitsa ja kirsikkatomaatti

varrastikkuja
800 g
kasviksia (esim. kesäkurpitsaa, munakoisoa, kirsikkatomaatteja ja porkkanaa)
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 5.5.2022
|
Muokattu: 10.5.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

419

1752

29,5 g

2,5 g

24,5 g

12,5 g

8,5 g

10,0 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl tomaattipyreetä,

varrastikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli