Huuhtele kastikkeeseen tulevat kasvikset. Poista paprikoista ja chilistä siemenet, kannat ja valkoiset kalvot. Puolita tomaatit. Leikkaa kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Grillaa kasviksia käännellen, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät. Paprika pehmenee noin 15 minuutissa, muille riittää 2–5 minuuttia.
Grillaa leipään kaunis väri. Paahda auringonkukansiemeniä koko ajan sekoitellen kuivalla, kuumalla paistinpannulla tai grillin parilalevyllä, kunnes ne saavat hieman väriä.
Laita kasvikset, leipä ja siemenet teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää öljy, kuorittu valkosipuli, etikka, tomaattipyree, savupaprika ja suola. Soseuta ainekset karkeaksi tahnaksi. Hienonna lehtipersilja ja sekoita se lusikalla kastikkeeseen. Säilytä kastike jääkaapissa.
Liota puisia varrastikkuja vedessä noin puoli tuntia, niin ne eivät syty palamaan grillissä. Huuhtele vartaisiin tulevat kasvikset. Esikeitä halutessasi juurekset puolikypsiksi. Paloittele kasvikset isoiksi suupaloiksi ja tikuta ns. yhden lajin vartaiksi eli pujota kuhunkin varrastikkuun vain yhtä kasvista. Näin vartaat kypsyvät tasaisesti. Sivele vartaat öljyllä ja mausta kevyesti suolalla. Katso eri kasvisten grillausajat alta:
8–10 minuuttia paprika ja punasipuli
4–7 minuuttia esikeitetty maissi ja munakoiso
2–4 minuuttia herkkusieni, esikeitetty porkkana ja peruna, kesäkurpitsa ja kirsikkatomaatti
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
419
1752
29,5 g
2,5 g
24,5 g
12,5 g
8,5 g
10,0 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl tomaattipyreetä,
varrastikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli