Liota puisia varrastikkuja kylmässä vedessä ½ tuntia.
Leikkaa paprikat 5x5 cm:n paloiksi. Viipaloi sipulit ja kesäkurpitsa 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista hedelmistä kuoret ja leikkaa melonit ja ananas ensin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja sitten 5x5 cm:n paloiksi. Paina vihannekset ja hedelmät vartaisiin sateenkaaren värien mukaan.
Tee yrttiöljy. Yhdistä kaikki öljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta. Ohenna tarvittaessa tilkalla öljyä.
Sivele vartaat yrttiöljyllä ja grillaa niitä kuumassa grillissä välillä käännellen 3–5 minuuttia. Sivele grillaamisen aikana lisää yrttiöljyä pintaan. Jos öljyä jää, se säilyy jääkaapissa noin viisi päivää.
Vinkki: Vältä hävikkiä ja hyödynnä nuupahtaneet pehmeävartiset yrtit yrttiöljyssä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
262
1096
23,1 g
1,3 g
11,0 g
10,9 g
2,4 g
1,9 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Tummaa viinirypälettä, halutessasi,
Ruukku basilikaa,
0,5 tl (½ tl) suolaa,
0,5 tl (½ tl) sokeria,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria,
Varrastikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli