Mitä nduja on?
Italian Calabriasta lähtöisin oleva nduja-tahna valloitti suomalaisten suut pari kesää sitten. Lämpimän chilinen salamimakkaratahna on voimakkaan makuinen mauste, joka vie mukanaan kerrasta.
Nduja on valmis tuote, eikä sitä tarvitse erikseen kypsentää. Se koostuu rasvaisesta porsaanlihasta tehdystä salamimakkarasta sekä chilitahnasta. Ndujan maut pääsevät parhaiten esille lämmitettäessä, kun tahnassa oleva rasva sulaa.
Nduja-tahnan tulisuus vaihtelee merkistä riippuen, joten sitä kannattaa lisätä ruokaan lusikallinen kerrallaan.
Mihin nduja sopii?
Tämä sopivan pikantti tahna sopii loistavasti pastaan, pizzaan ja grillikasvisten mausteeksi.
Kokeile lisätä nduja-tahnaa pari lusikallista tomaattiseen pastakastikkeeseen. Pizzan päällä tai grillilisukkeena nduja toimii makeiden hedelmien, kuten ananaksen tai nektariinien kanssa. Kokeile rohkeasti myös erilaisia juustoja ja ndujaa pizzatäytteissä.
Ndujaa voi lisätä esimerkiksi lämpimien voileipien päälle tai siitä voi tehdä maustevoin pihville. Nduja toimii loistavasti myös täytettyjen paprikoiden tai kesäkurpitsojen täytteissä.