Maissiribsit nduja-voilla
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Maissiribsit eli corn ribs ovat grillattujen maissien uusi hauska muoto. Pitkittäin leikatut maissintähkät on helppo grillata ja syödä. Paahdetut maissit sivellään mausteisella nduja-voilla ja ne sopivat alkuruoaksi sellaisenaan tai lisukkeeksi muille grilliruoille.
| 1350 g | (3 pkt, à 450 g) esikeitettyjä maisseja |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | valkosipulijauhetta |
| 1/2 tl | savupaprikajauhetta |
| Nduja-voi | |
|---|---|
| 75 g | voita |
| 3 - 4 rkl | nduja-salamilevitettä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
- 1.
Sekoita pehmeä voi, salamilevite ja mehu.
- 2.
Taputtele maissintähkät kuiviksi talouspaperilla. Leikkaa maissit varovasti isolla, terävällä veitsellä pitkittäin neljään osaan. Sekoita mausteet öljyyn. Voitele maissit ohuelti öljyllä ja grillaa niitä kuumalla grilliritilällä tai parilalla välillä käännellen noin 5 minuuttia, kunnes tähkät ovat kauniin värisiä.
- 3.
Sivele maissit nduja-voilla.
Maissiribsit eli corn ribs ovat grillattujen maissien uusi hauska muoto. Pitkittäin leikatut maissintähkät on helppo grillata ja syödä. Paahdetut maissit sivellään mausteisella nduja-voilla ja ne sopivat alkuruoaksi sellaisenaan tai lisukkeeksi muille grilliruoille.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1350 g | (3 pkt, à 450 g) esikeitettyjä maisseja |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | valkosipulijauhetta |
| 1/2 tl | savupaprikajauhetta |
Nduja-voi | |
| 75 g | voita |
| 3 - 4 rkl | nduja-salamilevitettä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
Valmistus
- 1
Sekoita pehmeä voi, salamilevite ja mehu.
Määrä Ainesosa 75 g voita 3 - 4 rkl nduja-salamilevitettä 1 rkl sitruunanmehua - 2
Taputtele maissintähkät kuiviksi talouspaperilla. Leikkaa maissit varovasti isolla, terävällä veitsellä pitkittäin neljään osaan. Sekoita mausteet öljyyn. Voitele maissit ohuelti öljyllä ja grillaa niitä kuumalla grilliritilällä tai parilalla välillä käännellen noin 5 minuuttia, kunnes tähkät ovat kauniin värisiä.
Määrä Ainesosa 1350 g (3 pkt, à 450 g) esikeitettyjä maisseja 1/2 tl suolaa 1/2 tl valkosipulijauhetta 1/2 tl savupaprikajauhetta 2 rkl rypsiöljyä - 3
Sivele maissit nduja-voilla.
Vinkki: Voit paistaa maissiribsit myös 225-asteisessa uunissa tai airfryerissa 15–20 minuuttia. Jos haluat maisseihin paahdetun pinnan, pidä maisseja uunin grillivastusten alla muutaman minuutin ajan.
Vinkki: Nduja-tahnojen mausteisuudessa on eroja, joten tahnaa kannattaa lisätä ruokalusikallinen kerrallaan ja tarkistaa maku välissä. Lihattoman version saat käyttämällä salamitahnan tilalla chilitahnaa.
Vinkki: Nduja-voi maistuu myös muiden grilliruokien lisukkeena.
Ravintosisältö
376
Energiaa kcal
1575
Energiaa kj
21,5 g
Rasvaa
7,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,3 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
376
Energiaa kcal
1575
Energiaa kj
21,5 g
Rasvaa
7,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,3 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























