Maissiribsit nduja-voilla

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Maissiribsit eli corn ribs ovat grillattujen maissien uusi hauska muoto. Pitkittäin leikatut maissintähkät on helppo grillata ja syödä. Paahdetut maissit sivellään mausteisella nduja-voilla ja ne sopivat alkuruoaksi sellaisenaan tai lisukkeeksi muille grilliruoille.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1350 g(3 pkt, à 450 g) esikeitettyjä maisseja
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlvalkosipulijauhetta
1/2 tlsavupaprikajauhetta

Nduja-voi

75 gvoita
3 - 4 rklnduja-salamilevitettä
1 rklsitruunanmehua

Valmistus

  1. 1

    Sekoita pehmeä voi, salamilevite ja mehu.

    MääräAinesosa
    75 gvoita
    3 - 4 rklnduja-salamilevitettä
    1 rklsitruunanmehua
  2. 2

    Taputtele maissintähkät kuiviksi talouspaperilla. Leikkaa maissit varovasti isolla, terävällä veitsellä pitkittäin neljään osaan. Sekoita mausteet öljyyn. Voitele maissit ohuelti öljyllä ja grillaa niitä kuumalla grilliritilällä tai parilalla välillä käännellen noin 5 minuuttia, kunnes tähkät ovat kauniin värisiä.

    MääräAinesosa
    1350 g(3 pkt, à 450 g) esikeitettyjä maisseja
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlvalkosipulijauhetta
    1/2 tlsavupaprikajauhetta
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Sivele maissit nduja-voilla.

Vinkki: Voit paistaa maissiribsit myös 225-asteisessa uunissa tai airfryerissa 15–20 minuuttia. Jos haluat maisseihin paahdetun pinnan, pidä maisseja uunin grillivastusten alla muutaman minuutin ajan.

Vinkki: Nduja-tahnojen mausteisuudessa on eroja, joten tahnaa kannattaa lisätä ruokalusikallinen kerrallaan ja tarkistaa maku välissä. Lihattoman version saat käyttämällä salamitahnan tilalla chilitahnaa.

Vinkki: Nduja-voi maistuu myös muiden grilliruokien lisukkeena.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
11.4.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä