Kuori toinen appelsiini, erottele lohkot ja paloittele veitsellä. Kuori ja viipaloi banaanit. Pakasta hedelmiä pussissa tai rasiassa vähintään 4 tuntia.
Siirrä hedelmät tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää puolukat ja jogurtti. Purista toisen appelsiinin mehu ja kaada joukkoon. Soseuta pehmikseksi. Lusikoi kulhoihin ja nauti heti.
Vinkki: Vaihda jogurtti kasvipohjaiseen tuotteeseen, niin saat vegaanisen pehmiksen.
Hyvästi hävikki: Käytä pehmikseen pöydälle jääneet tummuneet banaanit. Pehmiksestä tulee sitä makeampaa, mitä kypsempiä banaaneja käytät.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
229
957
1,0 g
—
44,0 g
38,5 g
7,0 g
6,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli