Kuori ja suikaloi sipuli. Huuhtele suikaleet kiehuvalla vedellä siivilässä, jotta maku pehmenee. Nosta tiiviiseen kannelliseen rasiaan mausteiden kanssa. Ravistele ja anna maustua tarjoiluun saakka.
Sekoita jogurttikastikkeen ainekset. Huuhtele ja viipaloi tomaatti. Huuhtele ja revi salaatti.
Viipaloi halloumi 8 palaan. Paista öljytyllä grilliparilalla tai pannulla kauniin ruskeaksi.
Valmista kanapihvit. Muotoile jauheliha neljäksi ohueksi pihviksi. Paista noin 2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pihvit ovat kypsiä. Ripottele päälle mausteet.
Lämmitä sämpylät grillissä tai 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Lusikoi kastiketta sämpylöiden molemmille leikkuupinnoille. Kasaa muut täytteet hampurilaisten sisään.
Vinkki: Kokeile myös itsetehtyjä hampurilaissämpylöitä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
466
1951
22,8 g
11,3 g
27,8 g
9,5 g
1,5 g
35,5 g
3,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa,
rapeaa salaattia,
rypsiöljyä paistamiseen .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli