Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parhaimmat hilloreseptit

Nyt hilloamaan! Kesän marjasadosta on ilo tehdä hillot, marmeladit ja hillokkeet syksyn ja talven varalle. Hillo valmistetaan juuri kypsyneistä marjoista sokerin kanssa keittämällä. Katso ohjeet hillojen valmistamiseen sekä niiden erilaisiin käyttötarkoituksiin.
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 30.6.2016
|
Muokattu: 6.5.2024

Mansikkahillot

Mansikkahillo on parasta itse tehtynä. Kokeile perinteisen mansikkahillon lisäksi maustaa mansikkahillo sitruunalla, mintulla tai basilikalla, tai keitä kardemummalla maustettu mansikkainen juhlahillo.

Vadelmahillot

Ihanan makea vadelmahillo on helppo tehdä itse myös sokerittomana versiona. Lue vinkit vadelmahillon maustamiseen ja kokeile keittää vadelmista limetin kanssa herkullinen marmeladi.

Mustikkahillot

Makoisa mustikkahillo onnistuu helposti perinteisenä sekä limellä maustettuna versiona. Jos kaipaat vaihtelua, sekoita mustikan kanssa hilloon myös muita marjoja: mustikan kanssa sopivat mainiosti esimerkiksi mansikat ja vadelmat.

Puolukkahillot

Tiesitkö, että puolukan pariksi hilloon sopivat hyvin esimerkiksi kesäkurpitsa ja porkkana? Näin saat satokauden vihannekset säilöttyä herkullisesti.

Omenahillot

Omenahillot, -soseet ja -chutneyt sopivat upeasti makeiden jälkiruokien lisäksi esimerkiksi juustojen ja keksien pariksi. Mausta hillo kanelilla, niin saat makeaa uuniomenahilloa! Jos hillohammasta ei kolota, mutta omenoita olisi saatava säilöön, keitä omenoista omenasosetta. Pitkään säilyvä sose toimii leivonnassa monipuolisena täyteaineena, joka makeuttaa ja tuo rakennetta esimerkiksi kakkutaikinaan.

Hedelmähillot

Marjojen lisäksi myös hedelmiä kannattaa hillota, etenkin satokauden ollessa parhaimmillaan. Hilloa luumut, päärynät ja persikat tai kokeile pehmoista taatelihilloketta.

Raparperihillot

Kirpeä raparperi sopii hyvin makeisiin hilloihin sekä vähemmän makeaan chutneyhin. Saat lisäpehmeyttä makuun lisäämällä hilloon myös tujauksen vaniljaa.

Hillot marjasekoituksista

Sekoittele hilloihin vapaasti erilaisia marjoja! Perinteisten makuyhdistelmien lisäksi kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti myös vihannesten ja marjojen yhdistelmiä sekä karvaampia marjoja makeampien kaverina.

Lue lisää: vinkit hillojen valmistamiseen ja muuhun säilöntään

Katso kaikki hilloreseptit