Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Intialainen kukkakaali

Fork and knife
4 Annosta
Intialaiset käyttävät paljon kukkakaalia ja maustavat sen reilusti. Uunissa paahdetun kukkakaalin voi tarjota joko alkuruokana jogurttikastikkeen kanssa, mutta se sopii myös lisäkeruoaksi.

Ainekset

1 kpl
Kukkakaali
2 rkl
Öljyä
1 tl
Jauhettua korianteria
1 tl
Jauhettua juustokuminaa
1 tl
Currya
1/2 tl
Kanelia
1/4 tl
Kurkumaa
1 tl
Jauhettua inkivääriä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
1 rkl
Voita

Lisäksi

Minttua
Korianteria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele kukkakaali kukinnoiksi, puolita kukinnot. Sekoita öljy ja mausteet toisiinsa isossa kulhossa. Lisää kukkakaali ja kääntele seoksessa. Anna maustua hetki.

1 kpl
Kukkakaali
2 rkl
Öljyä
1 tl
Jauhettua korianteria
1 tl
Jauhettua juustokuminaa
1 tl
Jauhettua inkivääriä
1 tl
Currya
1/4 tl
Kurkumaa
1/2 tl
Kanelia
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
2

Asettele kukkakaalinkukinnot yhdeksi kerrokseksi uunivuokaan. Paahda 225-asteessa 15 minuuttia.

3

Lisää voi ja kääntele kukkakaaleja. Paahda edelleen noin 5 minuuttia. Siirrä tarjoiluastiaan ja silppua pinnalle minttua ja korianteria. Tarjoa jogurtin kanssa.

1 rkl
Voita
Korianteria
Minttua
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 13.6.2016
|
Muokattu: 16.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

111

467

9,8 g

2,3 g

2,3 g

2,0 g

2,5 g

1,8 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Jauhettua korianteria,

1 tl Jauhettua juustokuminaa,

0,5 tl Kanelia,

1 tl Jauhettua inkivääriä,

Minttua,

Korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli