Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Okonomiyakit eli japanilaiset kaaliletut

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Kappaletta
Okonomiyaki eli japanilainen kaalimunakas valmistuu nopeasti pannulla. Viimeistele rapeaksi paistetut kaaliletut tulisella majoneesilla.

Ainekset

300 g
valkokaalia
2 kpl
kevätsipulia varsineen
3 kpl
kananmunaa
1 dl
vettä
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
soijakastiketta
1/2 tl
suolaa

Chilimajoneesi

1/2 dl
majoneesia
1/2 rkl
srirachakastiketta

Lisäksi

2 rkl
rypsiöljyä paistamiseen
(1 rkl seesaminsiemeniä)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kaali ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele ja hienonna sipuli. Säästä vihreä osa koristeluun.

300 g
valkokaalia
2 kpl
kevätsipulia varsineen
2

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää vesi, jauhot, soija ja suola. Sekoita tasaiseksi. Kääntele kaali ja sipuli taikinaan.

3 kpl
kananmunaa
1 dl
vettä
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
soijakastiketta
1/2 tl
suolaa
3

Kuumenna ½ rkl öljyä paistinpannulla ja annostele sille noin 1 ½ dl taikinaa. Säädä liesi keskilämmölle. Paista letut rapeiksi, noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.

2 rkl
rypsiöljyä paistamiseen
4

Sekoita majoneesi ja sriracha kulhossa.

1/2 dl
majoneesia
1/2 rkl
srirachakastiketta
5

Tarjoa kaaliletut kuumina. Viimeistele majoneesiraidoilla ja kevätsipulilla. Koristele halutessasi seesaminsiemenillä.

(1 rkl seesaminsiemeniä)
Miltä maistui?(24 arviota)
Resepti:
Mette, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 5.7.2022
|
Muokattu: 28.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

396

1656

22,0 g

3,5 g

28,3 g

4,5 g

2,8 g

20,0 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 rkl srirachakastiketta,

(1 rkl seesaminsiemeniä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli