Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdettu kukkakaali-kikhernebowl

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kokoa ruokaisa kulhosalaatti paahdetuista kukkakaaleista ja kikherneistä. Kukkakaalibowlin viimeistelee ihanan umaminen goma eli paahdettu seesaminsiemenkastike.

Ainekset

1 dl
kvinoaa + 2 dl vettä keittämiseen
500 g
kukkakaalia (1 keskikokoinen)
230 g
(1 pkt 380/230 g) kikherneitä
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
valkosipulijauhetta
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 kpl
kurkkua
250 g
(1 rs) minitomaatteja
75 g
(1 ps) salaattisekoitusta
1 kpl
avokado

Seesaminsiemenkastike

1 dl
kuorettomia seesaminsiemeniä
1 dl
majoneesia (vegaanista)
2 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
makeaa soijakastiketta
1 rkl
paahdettua seesamiöljyä
1 tl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kvinoa. Lisää kvinoa ja vesi kattilaan. Keitä 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna turvota kannen alla 10 minuuttia.

1 dl
kvinoaa + 2 dl vettä keittämiseen
2

Huuhtele kukkakaali. Leikkaa nuput irti, puolita isoimmat ja pilko varsi. Valuta liemi kikherneistä. Mittaa öljy, suola, valkosipulijauhe ja pippuri isoon kulhoon. Kääntele kaalit ja herneet öljyseoksessa. Levitä kaali ja herneet leivinpaperille pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes kaali saa väriä.

500 g
kukkakaalia (1 keskikokoinen)
230 g
(1 pkt 380/230 g) kikherneitä
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
valkosipulijauhetta
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Huuhtele kurkku, tomaatit ja salaatti. Kuutioi kurkku ja puolita tomaatit. Kuivaa salaatti ja revi tarvittaessa isommat lehdet suupaloiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Viipaloi avokado.

1/2 kpl
kurkkua
250 g
(1 rs) minitomaatteja
75 g
(1 ps) salaattisekoitusta
1 kpl
avokado
4

Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Lusikoi jäähtyneet siemenet korkeaan ja kapeaan kulhoon. Lisää muut kastikkeen aineet ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Kastikkeen ei tarvitse olla täysin sileää.

1 dl
kuorettomia seesaminsiemeniä
1 dl
majoneesia (vegaanista)
2 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
makeaa soijakastiketta
1 rkl
paahdettua seesamiöljyä
1 tl
sokeria
5

Sekoita kvinoa kukkakaalien ja herneiden kanssa. Jaa salaattisekoitus annoskulhojen pohjalle. Kokoa päälle loput ainekset. Viimeistele kastikeraidoilla.

Hyvästi hävikki: Hyödynnä kulhosalaatissa jääkaapista löytyviä kasviksia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 26.7.2024
|
Muokattu: 26.7.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

748

3131

48,3 g

4,3 g

48,3 g

10,5 g

15,5 g

23,3 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli