Punajuuricarpaccion juju on paahdetusta punajuuresta ohueksi leikatut viipaleet. Punajuuren täydellinen makupari on fetajuusto. Tässä reseptissä juusto on vegaanista ja vaahdotetaan suussasulavaksi. Kokoa punajuuriviipaleet vaahdon päälle vadille tai annoksiksi, tarjoa alkuruokana tai joulupöydän lisukkeena.
Tätä helpommalla ei joululaatikko synny. Oikaise valmiilla porkkanasoseella ja riisipuurolla. Appelsiini maustaa joululaatikon kivalla uudella tavalla.
Hasselbackan perunoista tuttu tekniikka tekee lantuista erityistä herkuteltavaa. Gluteenittomat ja vegaaniset lantut syödään täyteläisen taateli-tahinikastikkeen kanssa. Tarjoa lanttuja joulupöydän lisukkeena tai alkuruokana.
Uunissa paahtunut juuriselleri on kasvissyöjän kinkku ja kaikille maistuva lisuke. Viimeistele aromaattinen selleripaisti pähkinärouheella ja miso-timjamimajoneesilla.
Jos et jaksa vääntää laatikoita ja perinneruoatkin kaipaavat mielestäsi tuuletusta, tee joulupöytään helpot uunijuurekset. Täydennä ne fetalla ja mausta appelsiini-rosmariinisiirapilla.
Vain muutamasta raaka-aineesta syntyvä simppeli ja täyteläinen punajuuripaistos saa makua vuohenjuustosta. Tarjoa paistos lisukkeena joulupöydässä.
Pyöritä pellille juuresraasteesta, raejuustosta ja kananmunista pullia ja ripottele niiden pintaan seesaminsiemeniä. Dippaa pullat makeaan chilikastikkeeseen tai tarjoa joulupöydän lisukkeena.
Ruokaisa ja ravitseva lämmin salaatti valmistuu vaivatta uunipellillä. Paahdetut juurekset saavat rinnalleen rapeita chilillä maustettuja kikherneitä ja lehtikaalia. Viimeistele salaatti helpolla aurinkokuivatulla tomaattidipillä, joka saa raikkautta jogurtista.
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.