Punajuuripaistos

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Vain muutamasta raaka-aineesta syntyvä simppeli ja täyteläinen punajuuripaistos saa makua vuohenjuustosta. Tarjoa sellaisenaan tai lisukkeena esimerkiksi joulupöydässä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
5 kplpunajuurta
2 rkloliiviöljyä
2 dlvettä
1/2 kplkasvisliemikuutiota
4 rkltuoretta timjamia
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
200 gvuohenjuustoa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi tai paksuhkoiksi viipaleiksi. Laita palat uunivuokaan. Valuta päälle öljy.

    MääräAinesosa
    5 kplpunajuurta
    2 rkloliiviöljyä
  2. 2

    Laita vesi ja liemikuutio kattilaan. Kiehauta ja lisää kasvisliemi vuokaan. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    1/2 kplkasvisliemikuutiota
    4 rkltuoretta timjamia
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Kypsennä punajuuria uunissa noin 40 minuuttia. Leikkaa juusto viipaleiksi ja levitä punajuurien päälle. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 gvuohenjuustoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä