Punajuuripaistos | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Punajuuripaistos

Punajuuripaistos

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vain muutamasta raaka-aineesta syntyvä simppeli ja täyteläinen punajuuripaistos saa makua vuohenjuustosta. Tarjoa sellaisenaan tai lisukkeena esimerkiksi joulupöydässä.

Ainekset

4 - 5 kpl
punajuurta
2 rkl
Oliiviöljyä
2 dl
vettä
1/2 kpl
kasvisliemikuutiota
4 rkl
tuoretta timjamia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
200 g
Vuohenjuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi tai paksuhkoiksi viipaleiksi. Laita palat uunivuokaan. Valuta päälle öljy.

4 - 5 kpl
punajuurta
2 rkl
Oliiviöljyä
2

Laita vesi ja liemikuutio kattilaan. Kiehauta ja lisää kasvisliemi vuokaan. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.

2 dl
vettä
1/2 kpl
kasvisliemikuutiota
4 rkl
tuoretta timjamia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
3

Kypsennä punajuuria uunissa noin 40 minuuttia. Leikkaa juusto viipaleiksi ja levitä punajuurien päälle. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia.

200 g
Vuohenjuustoa
Resepti:
Aila Pakarinen, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 15.7.2009
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1193

285

22,3 g

11,5 g

8,3 g

7,3 g

3,0 g

12,3 g

2,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli