Punajuuricarpaccio
Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vegaaninen carpaccio punajuuresta on näyttävä alkuruoka tai lisuke sekä joulupöytään että itsenäisyyspäivän aterialle.
| 500 g | (4 kpl) isoa punajuurta |
| Vegaaninen juustovaahto | |
|---|---|
| 200 g | (1 prk) vegaanisia salaattikuutioita |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | kaurafraichea |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Sitrusvinegretti | |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 2 tl | agavesiirappia |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| Koristeluun | |
| sormisuolaa | |
| raastettua sitruunankuorta | |
| saksanpähkinöitä tai paahdettuja pinjansiemeniä | |
| tuoretta timjamia | |
- 1.
Pese punajuuret. Paahda punajuuria kuorineen 200-asteisessa uunissa tai keitä kattilassa vedessä kypsiksi noin 45 minuuttia. Jäähdytä punajuuret.
- 2.
Valuta salaattikuutiot ja murenna kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää muut vaahdon ainekset. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
- 3.
Sekoita vinegretin ainekset kulhossa.
- 4.
Kuori ja leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinilla. Kokoa annokset lautasille. Asettele punajuuriviipaleet lautaselle hieman limittäin.
- 5.
Valuta vinegretti punajuurien päälle ja nostele vaahtoa nokareina pinnalle. Viimeistele ripauksella sormisuolaa, sitruunankuoriraasteella, pähkinärouheella tai siemenillä sekä timjaminlehdillä.
Vegaaninen carpaccio punajuuresta on näyttävä alkuruoka tai lisuke sekä joulupöytään että itsenäisyyspäivän aterialle.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (4 kpl) isoa punajuurta |
Vegaaninen juustovaahto | |
| 200 g | (1 prk) vegaanisia salaattikuutioita |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 dl | kaurafraichea |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Sitrusvinegretti | |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 2 tl | agavesiirappia |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Koristeluun | |
| sormisuolaa | |
| raastettua sitruunankuorta | |
| saksanpähkinöitä tai paahdettuja pinjansiemeniä | |
| tuoretta timjamia | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Pese punajuuret. Paahda punajuuria kuorineen 200-asteisessa uunissa tai keitä kattilassa vedessä kypsiksi noin 45 minuuttia. Jäähdytä punajuuret.
Määrä Ainesosa 500 g (4 kpl) isoa punajuurta - 2
Valuta salaattikuutiot ja murenna kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää muut vaahdon ainekset. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) vegaanisia salaattikuutioita 1 kpl valkosipulinkynsi 1 dl kaurafraichea 1 rkl sitruunanmehua 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Sekoita vinegretin ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl sitruunanmehua 2 tl agavesiirappia ripaus suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna - 4
Kuori ja leikkaa punajuuret ohuiksi viipaleiksi veitsellä tai mandoliinilla. Kokoa annokset lautasille. Asettele punajuuriviipaleet lautaselle hieman limittäin.
- 5
Valuta vinegretti punajuurien päälle ja nostele vaahtoa nokareina pinnalle. Viimeistele ripauksella sormisuolaa, sitruunankuoriraasteella, pähkinärouheella tai siemenillä sekä timjaminlehdillä.
Määrä Ainesosa sormisuolaa raastettua sitruunankuorta saksanpähkinöitä tai paahdettuja pinjansiemeniä tuoretta timjamia
Vinkki: Punajuuricarpaccio on nopea valmistaa, kun kypsennät punajuuret edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin.
Ravintosisältö
158
Energiaa kcal
661
Energiaa kj
9,8 g
Rasvaa
4,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,5 g
Hiilihydraatteja
9,2 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
158
Energiaa kcal
661
Energiaa kj
9,8 g
Rasvaa
4,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,5 g
Hiilihydraatteja
9,2 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna, sormisuolaa, raastettua sitruunankuorta, saksanpähkinöitä tai paahdettuja pinjansiemeniä, tuoretta timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























