Vegaaninen selleripaisti ja miso-timjamimajoneesi

Nappaa talteen!
Uunissa paahtunut juuriselleri on maultaan herkullisen aromaattinen. Viimeistele silkkisen pehmeä selleripaisti pähkinärouheella ja miso-timjamimajoneesilla.
| 1 kpl | (noin 800 g) juuriselleri |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Miso-timjamimajoneesi | |
|---|---|
| 1 dl | vegaanista majoneesia |
| 2 rkl | timjamia hienonnettuna |
| 1 rkl | misotahnaa (miyata) |
| 1 tl | riisiviinietikkaa (miyata) |
| 1 tl | vaahterasiirappia |
| Pähkinärouhe | |
| 1 dl | saksanpähkinöitä |
| 1/2 tl | suolaa |
| Koristeluun | |
| timjaminoksia | |
- 1.
Liota juuriselleriä vedessä noin 10 minuuttia. Pese selleri hyvin. Puolita selleri ja leikkaa puolikkaat ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kulhoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Aseta viipaleet uunivuokaan limittäin riviin. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes selleri on kypsää.
- 2.
Sekoita majoneesin ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan.
- 3.
Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla 1–2 minuuttia. Anna pähkinöiden hieman jäähtyä. Rouhi pähkinät ja mausta suolalla.
- 4.
Viimeistele selleri pähkinärouheella ja timjamilla. Tarjoa majoneesin kanssa.
Uunissa paahtunut juuriselleri on maultaan herkullisen aromaattinen. Viimeistele silkkisen pehmeä selleripaisti pähkinärouheella ja miso-timjamimajoneesilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (noin 800 g) juuriselleri |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Miso-timjamimajoneesi | |
| 1 dl | vegaanista majoneesia |
| 2 rkl | timjamia hienonnettuna |
| 1 rkl | misotahnaa (miyata) |
| 1 tl | riisiviinietikkaa (miyata) |
| 1 tl | vaahterasiirappia |
Pähkinärouhe | |
| 1 dl | saksanpähkinöitä |
| 1/2 tl | suolaa |
Koristeluun | |
| timjaminoksia | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Liota juuriselleriä vedessä noin 10 minuuttia. Pese selleri hyvin. Puolita selleri ja leikkaa puolikkaat ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kulhoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Aseta viipaleet uunivuokaan limittäin riviin. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes selleri on kypsää.
Määrä Ainesosa 1 kpl (noin 800 g) juuriselleri 2 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Sekoita majoneesin ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 1 dl vegaanista majoneesia 2 rkl timjamia hienonnettuna 1 rkl misotahnaa (miyata) 1 tl riisiviinietikkaa (miyata) 1 tl vaahterasiirappia - 3
Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla 1–2 minuuttia. Anna pähkinöiden hieman jäähtyä. Rouhi pähkinät ja mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 1 dl saksanpähkinöitä 1/2 tl suolaa - 4
Viimeistele selleri pähkinärouheella ja timjamilla. Tarjoa majoneesin kanssa.
Vinkki: Voit halutessasi kuoria sellerin. Silloin sitä ei tarvitse liottaa vedessä.
Ravintosisältö
256
Energiaa kcal
1070
Energiaa kj
24,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,8 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
256
Energiaa kcal
1070
Energiaa kj
24,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,8 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: timjaminoksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























