Vegaaninen selleripaisti ja miso-timjamimajoneesi

arvosana5/5

(8)arviota
4 Annosta

Uunissa paahtunut juuriselleri on maultaan herkullisen aromaattinen. Viimeistele silkkisen pehmeä selleripaisti pähkinärouheella ja miso-timjamimajoneesilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(noin 800 g) juuriselleri
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Miso-timjamimajoneesi

1 dlvegaanista majoneesia
2 rkltimjamia hienonnettuna
1 rklmisotahnaa (miyata)
1 tlriisiviinietikkaa (miyata)
1 tlvaahterasiirappia

Pähkinärouhe

1 dlsaksanpähkinöitä
1/2 tlsuolaa

Koristeluun

timjaminoksia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Liota juuriselleriä vedessä noin 10 minuuttia. Pese selleri hyvin. Puolita selleri ja leikkaa puolikkaat ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet kulhoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Aseta viipaleet uunivuokaan limittäin riviin. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes selleri on kypsää.

    MääräAinesosa
    1 kpl(noin 800 g) juuriselleri
    2 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Sekoita majoneesin ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    1 dlvegaanista majoneesia
    2 rkltimjamia hienonnettuna
    1 rklmisotahnaa (miyata)
    1 tlriisiviinietikkaa (miyata)
    1 tlvaahterasiirappia
  3. 3

    Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla 1–2 minuuttia. Anna pähkinöiden hieman jäähtyä. Rouhi pähkinät ja mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    1 dlsaksanpähkinöitä
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Viimeistele selleri pähkinärouheella ja timjamilla. Tarjoa majoneesin kanssa.

Vinkki: Voit halutessasi kuoria sellerin. Silloin sitä ei tarvitse liottaa vedessä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: timjaminoksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
25.10.2024
|
Päivitetty: 15.10.2025

Samankaltaisia reseptejä