Hasselbackan lanttupaisti

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Hasselbackan lanttupaisti on näyttävä lisuke tai alkuruoka juhlapöytään. Klassikkotekniikalla valmistetut lantut tarjotaan täyteläisen taateli-tahinikastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplpientä lanttua

Kuorrutus

2 kplvalkosipulinkynttä
1 dlpekaanipähkinöitä
4 rkltuoretta timjamia
50 gmargariinia (maidoton)
1 tlmustapippuria
3/4 tlsuolaa

Taateli-tahinikastike

1 dltahinia
1 dlvettä
5 kplkuivattua taatelia
3 rklsitruunamehua
1 rklhunajaa
1/4 tlsuolaa
ripaus kanelia

Koristeeksi

timjamia
granaattiomenaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Soseuta taateli-tahinikastikkeen ainekset keskenään. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Laita jääkaappiin maustumaan lanttujen teon ajaksi.

    MääräAinesosa
    1 dltahinia
    1 dlvettä
    5 kplkuivattua taatelia
    3 rklsitruunamehua
    1 rklhunajaa
    1/4 tlsuolaa
    ripaus kanelia
  2. 2

    Kuori lantut ja halkaise. Aseta lantut leikkuulaudalle leikkuupinta lautaa vasten. Leikkaa lanttuihin viiltoja kahden millin välein lähes pohjaan saakka niin, että lantunpuolikkaat pysyvät kasassa. Nosta lantut leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplpientä lanttua
  3. 3

    Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Rouhi pekaanipähkinät. Hienonna timjami. Sekoita pehmeään rasvaan kuorrutuksen ainekset. Levitä kuorrutus lanttujen päälle. Jatka kypsentämistä vielä 15 – 20 minuuttia, kunnes lantut ovat kokeiltaessa kypsiä.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 dlpekaanipähkinöitä
    4 rkltuoretta timjamia
    50 gmargariinia (maidoton)
    1 tlmustapippuria
    3/4 tlsuolaa
  4. 4

    Laita lantut tarjoilulautaselle. Lusikoi päälle paistolientä. Koristele timjamilla ja granaattiomenan siemenillä. Tarjoile taateli-tahinikastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    timjamia
    granaattiomenaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Pekaanipähkinöitä, Ripaus kanelia, Timjamia, Granaattiomenaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
2.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä