Hasselbackan lanttupaisti
Ainekset
Kuorrutus
Taateli-tahinikastike
Koristeeksi
Valmistus
Soseuta taateli-tahinikastikkeen ainekset keskenään. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Laita jääkaappiin maustumaan lanttujen teon ajaksi.
Kuori lantut ja halkaise. Aseta lantut leikkuulaudalle leikkuupinta lautaa vasten. Leikkaa lanttuihin viiltoja kahden millin välein lähes pohjaan saakka niin, että lantunpuolikkaat pysyvät kasassa. Nosta lantut leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Rouhi pekaanipähkinät. Hienonna timjami. Sekoita pehmeään rasvaan kuorrutuksen ainekset. Levitä kuorrutus lanttujen päälle.
Jatka kypsentämistä vielä 15 – 20 minuuttia, kunnes lantut ovat kokeiltaessa kypsiä.
Laita lantut tarjoilulautaselle. Lusikoi päälle paistolientä. Koristele timjamilla ja halutessasi granaattiomenalla. Tarjoile taateli-tahinikastikkeen kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
4
18
—
—
0,8 g
0,5 g
0,3 g
0,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl Valkosipulinkynsiä,
1 dl Pekaanipähkinöitä,
4 rkl Tuoretta timjamia,
50 g Pehmeää margariinia,
1 tl Mustapippuria,
0,75 tl Suolaa,
1 dl Vaaleaa tahinia,
1 dl Vettä,
5 kpl Kuivattua pehmeää, kivetöntä taatelia,
3 rkl Sitruunamehua,
1 rkl Hunajaa,
0,25 - 0.5 tl Suolaa,
Ripaus kanelia,
Timjamia,
Granaattiomenaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli