Hasselbackan lanttupaisti
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hasselbackan lanttupaisti on näyttävä lisuke tai alkuruoka juhlapöytään. Klassikkotekniikalla valmistetut lantut tarjotaan täyteläisen taateli-tahinikastikkeen kanssa.
| 2 kpl | pientä lanttua |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 dl | pekaanipähkinöitä |
| 4 rkl | tuoretta timjamia |
| 50 g | margariinia (maidoton) |
| 1 tl | mustapippuria |
| 3/4 tl | suolaa |
| Taateli-tahinikastike | |
| 1 dl | tahinia |
| 1 dl | vettä |
| 5 kpl | kuivattua taatelia |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus kanelia | |
| Koristeeksi | |
| timjamia | |
| granaattiomenaa | |
- 1.
Soseuta taateli-tahinikastikkeen ainekset keskenään. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Laita jääkaappiin maustumaan lanttujen teon ajaksi.
- 2.
Kuori lantut ja halkaise. Aseta lantut leikkuulaudalle leikkuupinta lautaa vasten. Leikkaa lanttuihin viiltoja kahden millin välein lähes pohjaan saakka niin, että lantunpuolikkaat pysyvät kasassa. Nosta lantut leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
- 3.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Rouhi pekaanipähkinät. Hienonna timjami. Sekoita pehmeään rasvaan kuorrutuksen ainekset. Levitä kuorrutus lanttujen päälle. Jatka kypsentämistä vielä 15 – 20 minuuttia, kunnes lantut ovat kokeiltaessa kypsiä.
- 4.
Laita lantut tarjoilulautaselle. Lusikoi päälle paistolientä. Koristele timjamilla ja granaattiomenan siemenillä. Tarjoile taateli-tahinikastikkeen kanssa.
Hasselbackan lanttupaisti
arvosana5/5
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Hasselbackan lanttupaisti on näyttävä lisuke tai alkuruoka juhlapöytään. Klassikkotekniikalla valmistetut lantut tarjotaan täyteläisen taateli-tahinikastikkeen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | pientä lanttua |
Kuorrutus | |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 dl | pekaanipähkinöitä |
| 4 rkl | tuoretta timjamia |
| 50 g | margariinia (maidoton) |
| 1 tl | mustapippuria |
| 3/4 tl | suolaa |
Taateli-tahinikastike | |
| 1 dl | tahinia |
| 1 dl | vettä |
| 5 kpl | kuivattua taatelia |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus kanelia | |
Koristeeksi | |
| timjamia | |
| granaattiomenaa | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Soseuta taateli-tahinikastikkeen ainekset keskenään. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Laita jääkaappiin maustumaan lanttujen teon ajaksi.
Määrä Ainesosa 1 dl tahinia 1 dl vettä 5 kpl kuivattua taatelia 3 rkl sitruunamehua 1 rkl hunajaa 1/4 tl suolaa ripaus kanelia - 2
Kuori lantut ja halkaise. Aseta lantut leikkuulaudalle leikkuupinta lautaa vasten. Leikkaa lanttuihin viiltoja kahden millin välein lähes pohjaan saakka niin, että lantunpuolikkaat pysyvät kasassa. Nosta lantut leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl pientä lanttua - 3
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Rouhi pekaanipähkinät. Hienonna timjami. Sekoita pehmeään rasvaan kuorrutuksen ainekset. Levitä kuorrutus lanttujen päälle. Jatka kypsentämistä vielä 15 – 20 minuuttia, kunnes lantut ovat kokeiltaessa kypsiä.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 1 dl pekaanipähkinöitä 4 rkl tuoretta timjamia 50 g margariinia (maidoton) 1 tl mustapippuria 3/4 tl suolaa - 4
Laita lantut tarjoilulautaselle. Lusikoi päälle paistolientä. Koristele timjamilla ja granaattiomenan siemenillä. Tarjoile taateli-tahinikastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa timjamia granaattiomenaa
Ravintosisältö
297
Energiaa kcal
1243
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
297
Energiaa kcal
1243
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Pekaanipähkinöitä, Ripaus kanelia, Timjamia, Granaattiomenaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























