Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hasselbackan lanttupaisti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Hasselbackan lanttupaisti on näyttävä lisäke tai alkuruoka juhlapöytään. Klassikkoperunoista tuttu tekniikka tekee tästä lantturuoasta erityisen. Gluteenittomat ja vegaaniset hasselbackan lantut tarjotaan täyteläisen taateli-tahinikastikkeen kanssa.

Ainekset

2 kpl
Pientä lanttua

Kuorrutus

2 kpl
Valkosipulinkynsiä
1 dl
Pekaanipähkinöitä
4 rkl
Tuoretta timjamia
50 g
Pehmeää margariinia
1 tl
Mustapippuria
3/4 tl
Suolaa

Taateli-tahinikastike

1 dl
Vaaleaa tahinia
1 dl
Vettä
5 kpl
Kuivattua pehmeää, kivetöntä taatelia
3 rkl
Sitruunamehua
1 rkl
Hunajaa
1/4 - 1/2 tl
Suolaa
Ripaus kanelia

Koristeeksi

Timjamia
Granaattiomenaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Soseuta taateli-tahinikastikkeen ainekset keskenään. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Laita jääkaappiin maustumaan lanttujen teon ajaksi.

Ripaus kanelia
1/4 - 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Hunajaa
3 rkl
Sitruunamehua
5 kpl
Kuivattua pehmeää, kivetöntä taatelia
1 dl
Vettä
1 dl
Vaaleaa tahinia
2

Kuori lantut ja halkaise. Aseta lantut leikkuulaudalle leikkuupinta lautaa vasten. Leikkaa lanttuihin viiltoja kahden millin välein lähes pohjaan saakka niin, että lantunpuolikkaat pysyvät kasassa. Nosta lantut leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

2 kpl
Pientä lanttua
3

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Rouhi pekaanipähkinät. Hienonna timjami. Sekoita pehmeään rasvaan kuorrutuksen ainekset. Levitä kuorrutus lanttujen päälle.

Jatka kypsentämistä vielä 15 – 20 minuuttia, kunnes lantut ovat kokeiltaessa kypsiä.

2 kpl
Valkosipulinkynsiä
1 dl
Pekaanipähkinöitä
4 rkl
Tuoretta timjamia
50 g
Pehmeää margariinia
1 tl
Mustapippuria
3/4 tl
Suolaa
4

Laita lantut tarjoilulautaselle. Lusikoi päälle paistolientä. Koristele timjamilla ja halutessasi granaattiomenalla. Tarjoile taateli-tahinikastikkeen kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 19.11.2017
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

4

18

0,8 g

0,5 g

0,3 g

0,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl Valkosipulinkynsiä,

1 dl Pekaanipähkinöitä,

4 rkl Tuoretta timjamia,

50 g Pehmeää margariinia,

1 tl Mustapippuria,

0,75 tl Suolaa,

1 dl Vaaleaa tahinia,

1 dl Vettä,

5 kpl Kuivattua pehmeää, kivetöntä taatelia,

3 rkl Sitruunamehua,

1 rkl Hunajaa,

0,25 - 0.5 tl Suolaa,

Ripaus kanelia,

Timjamia,

Granaattiomenaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli