Pese ja kuori porkkanat ja palsternakat. Leikkaa pitkittäin reilun kokoisiksi paloiksi. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Levitä kasvikset pellille leivinpaperin päälle. Kääntele niihin öljy (1 rkl) ja suola.
Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita öljy ja mausteet kikherneisiin. Levitä kikherneet kasvisten viereen pellin reunaan yhteen tasoon. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Huuhtele lehtikaali, poista paksu lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi. Kääntele lehtikaaliin öljy (1 rkl). Sekoita lehtikaali kasvisten joukkoon ja jatka paistoa noin 15 minuuttia, kunnes lehtikaali on hieman rapeutunut.
Soseuta tomaatti ja jogurtti sauvasekoittimella. Mausta halutessasi chilillä.
Tarjoa salaatti lämpimänä dipin ja leivän kanssa.
Vinkki: Oikaise pilkkomisessa käyttämällä pakastejuureksia.
Vinkki: Saat reseptistä vegaanisen vaihtamalla jogurtin vegaaniseen vaihtoehtoon.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
791
3313
35,0 g
4,5 g
76,0 g
18,5 g
20,0 g
32,5 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 kpl porkkanaa,
(ripaus chilihiutaleita).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli