Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdettu juures-kikhernesalaatti

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
2 Annosta
Ruokaisa ja ravitseva lämmin salaatti valmistuu vaivatta yhdellä pellillä. Paahdetut juurekset saavat rinnalleen rapeita chilillä maustettuja kikherneitä ja lehtikaalia. Viimeistele salaatti helpolla aurinkokuivatulla tomaattidipillä, joka saa raikkautta jogurtista.

Ainekset

3 kpl
porkkanaa
2 kpl
palsternakkaa
1 kpl
punasipuli
2 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
100 g
(1 ps) lehtikaalia

Paahdetut kikherneet

230 g
(1 tlk á 380g) kikherneitä
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
chilijauhetta
1/4 tl
suolaa

Aurinkokuivattu tomaattidippi

1 dl
aurinkokuivattua tomaattia valutettuna ja hienonnettuna
1 dl
kreikkalaista jogurttia
(ripaus chilihiutaleita)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori porkkanat ja palsternakat. Leikkaa pitkittäin reilun kokoisiksi paloiksi. Kuori sipuli ja leikkaa lohkoiksi. Levitä kasvikset pellille leivinpaperin päälle. Kääntele niihin öljy (1 rkl) ja suola.

3 kpl
porkkanaa
2 kpl
palsternakkaa
1 kpl
punasipuli
2 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
2

Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita öljy ja mausteet kikherneisiin. Levitä kikherneet kasvisten viereen pellin reunaan yhteen tasoon. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

230 g
(1 tlk á 380g) kikherneitä
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
paprikajauhetta
1/4 tl
chilijauhetta
1/4 tl
suolaa
3

Huuhtele lehtikaali, poista paksu lehtiruoti ja revi lehdet suupaloiksi. Kääntele lehtikaaliin öljy (1 rkl). Sekoita lehtikaali kasvisten joukkoon ja jatka paistoa noin 15 minuuttia, kunnes lehtikaali on hieman rapeutunut.

100 g
(1 ps) lehtikaalia
4

Soseuta tomaatti ja jogurtti sauvasekoittimella. Mausta halutessasi chilillä.

5

Tarjoa salaatti lämpimänä dipin ja leivän kanssa.

Vinkki: Oikaise pilkkomisessa käyttämällä pakastejuureksia.

Vinkki: Saat reseptistä vegaanisen vaihtamalla jogurtin vegaaniseen vaihtoehtoon.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.10.2022
|
Muokattu: 21.11.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

791

3313

35,0 g

4,5 g

76,0 g

18,5 g

20,0 g

32,5 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 kpl porkkanaa,

(ripaus chilihiutaleita).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli