Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uunijuurekset

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uunissa paahdetut juurekset ovat värikäs lisä lautaselle! Helpot uunijuurekset saavat uutta hehkua keltajuurista. Kokeile reseptiä myös omilla lempijuureksillasi.

Ainekset

500 g
(1 ps) keltajuuria
300 g
perunaa
250 g
porkkanaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
rosmariinia tai timjamia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese juurekset. Kuori ja lohko keltajuuret. Lohko perunat kuorineen. Kuori ja paloittele porkkanat.

500 g
(1 ps) keltajuuria
300 g
perunaa
250 g
porkkanaa
2

Laita kasvikset suureen kulhoon. Lisää öljy ja mausteet. Kääntele sekaisin. Levitä juurekset yhteen kerrokseen leivinpaperille pellille.

2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
rosmariinia tai timjamia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25−30 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Kääntele kerran paistamisen aikana.

Vinkki: Hyödynnä satokauden raaka-aineita. Varaa neljälle ruokailijalle noin kilo kasviksia, esimerkiksi porkkanaa, punajuurta, palsternakkaa, lanttua, sipulia tai valkosipulia.

Miltä maistui?(10 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.10.2020
|
Muokattu: 7.9.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

179

747

7,5 g

0,5 g

22,3 g

12,3 g

5,8 g

3,0 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli