Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaalilasagne

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Kokonainen kaali ja kaksi helppoa kastiketta muuttuvat meheväksi lasagneksi, jossa kaali korvaa kokonaan lasagnelevyt. Tarjoa lasagnen kanssa raikasta salaattia.

Ainekset

1 1/2 kg
keräkaalia
1 l
vettä
1/2 tl
suolaa

Jauhelihakastike

400 g
(1 rs) naudan jauhelihaa (7–17 %)
800 - 1000 g
(2 tlk) tomaattipastakastiketta

Juustokastike

300 g
(2 prk) ranskankermaa (18 %)
150 g
(1 ps) emmentaljuustoraastetta

Pinnalle

150 g
(1 ps) mozzarellajuustoraastetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~20
94
/yht. 7 tuotetta
(hinta Prismassa 29.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Huuhtele kaali ja lohko se neljään osaan, poista kanta. Leikkaa kaali isoiksi paloiksi ja irrota lehdet kattilaan. Lisää vesi ja suola. Keitä kannen alla 15 minuuttia, painele välillä kauhalla. Valuta siivilässä hyvin.

1 l
vettä
1 1/2 kg
keräkaalia
1/2 tl
suolaa
2

Ruskista jauheliha paistokasarissa. Lisää pastakastike ja hauduta 5 minuuttia.

800 - 1000 g
(2 tlk) tomaattipastakastiketta
400 g
(1 rs) naudan jauhelihaa (7–17 %)
3

Sekoita ranskankerma ja emmentalraaste kattilassa ja kuumenna, kunnes juusto sulaa.

300 g
(2 prk) ranskankermaa (18 %)
150 g
(1 ps) emmentaljuustoraastetta
4

Levitä puolet jauhelihakastikkeesta noin 3 litran vetoiseen uunivuokaan. Lado puolet kaalinlehdistä päälle. Levitä loppu jauhelihakastike vuokaan, lisää puolet juustokastikkeesta ja lado loput kaalinlehdet päälle. Painele kevyesti kauhalla, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti. Tasoita loppu juustokastike ja mozzarellaraaste pinnalle.

150 g
(1 ps) mozzarellajuustoraastetta
5

Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka kannella tai foliolla. Anna vetäytyä 15–20 minuuttia.

Vinkki: Viikonloppuna kun aikaa on enemmän, keitä tomaattikastike itse ja mausta mieleiseksi.

Miltä maistui?(32 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.9.2020
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

461

1930

32,4 g

14,5 g

16,1 g

15,6 g

6,5 g

22,5 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli