Huuhtele ja puolita kaali. Leikkaa kumpikin puolikas neljäksi lohkoksi. Lämmitä öljy pannulla, laita kaalilohkot pannulle. Mausta suolalla. Paista noin 3 minuuttia/leikkuupinta, kunnes kaaleissa on kaunis paistopinta. Siirrä lautaselle odottamaan.
Kuori ja raasta valkosipuli. Lisää öljy, tomaattipyree, valkosipuli ja mausteet pannulle, kuullota muutama minuutti sekoitellen. Lisää vesi ja meirami, kuumenna kiehuvaksi. Kaada kastike laakeaan uunivuokaan ja lisää kaalilohkot. Paista 225-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia kääntäen kaalit paiston puolivälissä, kunnes pinta on karamellisoitunut ja neste lähes kokonaan haihtunut.
Viimeistele meiramilla ja tarjoa jogurtin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
291
1218
23,0 g
1,5 g
14,3 g
13,5 g
5,8 g
4,0 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 - 1 tl red hot chili flakes (Santa Maria),
meiramia,
vegaanista “jogurttia”.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli