Valmista sataykastike. Huuhtele ja hienonna sipuli varsineen. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota sipuleita, chiliä ja inkivääriä öljyssä pannulla muutama minuutti. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi kastikkeeksi.
Huuhtele kala ja pyyhi pinta talouspaperilla. Poista evät saksilla. Leikkaa pää ja pyrstö pois veitsellä.
Leikkaa kalasta kahdeksan 2–3 cm:ä leveää viipaletta. Ripottele suolaa ja pippuria molemmille puolille.
Grillaa lohikyljyksiä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa sataykastikkeen kanssa.
Vinkki: Voit valmistaa sataykastikkeen etukäteen, se säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
Vinkki: Dippaa jäljelle jääneeseen sataykastikkeeseen kasviksia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
348
1455
28,1 g
8,5 g
3,1 g
2,9 g
2,5 g
19,9 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli