Pyyhi lohi päältä ja sisältä talouspaperilla. Leikkaa tarvittaessa pää pois, jotta kala mahtuu savustuspussiin. Hiero suolaa lohen sisälle ja päälle. Kääri kala leivinpaperiin ja anna suolautua jääkaapissa 2 tuntia.
Huuhtele ja halkaise fenkoli, poista kanta ja leikkaa fenkoli erittäin ohuiksi suikaleiksi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista 2 rkl mehua. Sekoita pikkelöintiliemen ainekset kannellisessa rasiassa ja lisää fenkoli. Sulje kansi, hölskytä ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Ota lohi huoneenlämpöön. Kuumenna uuni tai grilli savustuspussin ohjeiden mukaan. Poista leivinpaperi, laita lohi savustuspussiin. Sulje pussi ja savusta lohi pussin ohjeiden mukaan. Reilun kilon painoinen kala kypsyy noin 40 minuutissa. Kala on kypsää, kun selkäevä irtoaa helposti.
Vinkki: Kokeile savustuspussia myös esikeitettyjen kasvisten maustamiseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
292
1221
21,7 g
3,2 g
2,5 g
2,5 g
1,7 g
20,7 g
2,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
savustuspussi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli