Irrota retiiseistä naatit. Huuhtele ja suikaloi parhaat naatit. Pese ja raasta retiisit sekä porkkana. Huuhtele kaali, poista kova kantaosa ja suikaloi kaali esimerkiksi juustohöylällä.
Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaan mehu isoon kulhoon. Lisää muut kastikkeen ainekset ja sekoita. Lisää kasvikset. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Kuivaa siikafileet talouspaperilla. Nypi ruodot ja leikkaa fileet 8 palaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi sitruunanpuolikas.
Leikkaa leivinpaperista 2 arkkia (40 x 40 cm). Siirrä kummallekin kaksi siikapalaa nahkapuoli alaspäin ja lado sitruunaviipaleet päälle. Nosta loput kalapalat nahkapuoli ylöspäin kansiksi. Kääri tiiviiksi paketeiksi ja sulje päät tiukasti vastakkaisiin suuntiin kääntäen. Yhdessä nyytissä on kalaa kahdelle.
Kypsennä grillissä parilan päällä 7–8 minuuttia, käännä ja kypsennä vielä 7–8 minuuttia. Tarjoa retiisicoleslaw’n kanssa.
Vinkki: Grillaa leivinpaperiin kääritty kala grillin parilaosassa, ettei paperi syty palamaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
271
1135
7,5 g
3,0 g
11,3 g
11,3 g
3,5 g
36,5 g
2,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli