Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Muikkukeitto

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Maukas kirkaslieminen muikkukeitto valmistuu näppärästi kokonaisista muikuista ja tuoreista, valmiiksi kuorituista keittojuureksista. Tarjoa ruisleipää keiton kaverina.

Ainekset

500 g
perunoita (kiinteä lajike)
300 g
(1 pkt) keittojuureksia (tuoreita)
1 rkl
rypsiöljyä
8 dl
vettä
1 rkl
kalafondia (gluteenitonta)
10 kpl
maustepippuria
1/2
ruukkua tilliä
500 g
muikkuja (perattuja)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja paloittele perunat. Kuutioi keittojuurekset (porkkana, lanttu, palsternakka ja selleri). Suikaloi keittojuurespakkauksen purjo ja säästä persilja viimeistelyyn. Kuullota purjo ja juureskuutiot öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon perunat, vesi, fondi ja pippurit. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

500 g
perunoita (kiinteä lajike)
300 g
(1 pkt) keittojuureksia (tuoreita)
1 rkl
rypsiöljyä
8 dl
vettä
1 rkl
kalafondia (gluteenitonta)
10 kpl
maustepippuria
2

Halutessasi poista muikuista päät ja puolita isot. Nosta muikut keiton päälle. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

500 g
muikkuja (perattuja)
3

Hienonna tilli ja persilja. Ripottele yrtit keiton pinnalle.

1/2
ruukkua tilliä

Vinkki: Voit valmistaa keiton myös nahattomasta lohifileestä tai pakasteseitistä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 27.12.2004
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

275

1150

9,0 g

1,3 g

20,5 g

3,8 g

3,3 g

26,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

10 kpl maustepippuria,

ruukkua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli