Pese, kuori ja paloittele perunat. Kuutioi keittojuurekset (porkkana, lanttu, palsternakka ja selleri). Suikaloi keittojuurespakkauksen purjo ja säästä persilja viimeistelyyn. Kuullota purjo ja juureskuutiot öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon perunat, vesi, fondi ja pippurit. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
Halutessasi poista muikuista päät ja puolita isot. Nosta muikut keiton päälle. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
Hienonna tilli ja persilja. Ripottele yrtit keiton pinnalle.
Vinkki: Voit valmistaa keiton myös nahattomasta lohifileestä tai pakasteseitistä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
275
1150
9,0 g
1,3 g
20,5 g
3,8 g
3,3 g
26,3 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
10 kpl maustepippuria,
ruukkua tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli