Näin teet täytetyt kanamunat: ohje kuudelle munalle
1. Keitä kananmunat koviksi
Kananmunia kannattaa keittää 8–10 minuuttia, jotta keltuainen ehtii kypsyä tarpeeksi. Kun 10 minuuttia on kulunut, kaada kuuma vesi pois ja valuta hanasta tilalle mahdollisimman kylmää vettä. Näin kuori irtoaa munista helpommin.
2. Halkaise ja koverra
Leikkaa kananmunat pitkittäin puoliksi ja ota keltuaiset pikkulusikan avulla talteen erilliseen kulhoon. Voit myös leikata valkuaispuolikkaiden pohjasta ohuet viipaleet pois, niin puolikkaat pysyvät paremmin paikallaan tarjoilulautasella.
3. Täytä mielesi mukaan
Hienonna keltuainen pienessä kulhossa haarukalla ja sekoita mukaan n. 0,5 dl majoneesia, ranskankermaa tai smetanaa sekä halutessasi pieni tilkka etikkaa ja ripaus mausteita tai silputtuja tuoreita yrttejä. Lusikoi sitten täyte takaisin keltuaisten koloihin.
4. Luo viimeinen silaus koristelemalla
Raikkaan vihreät yrtit tekevät täytetyistä kananmunista juhlavan näköisiä. Silppua munanpuolikkaiden pinnalle esimerkiksi ruohosipulia, persiljaa tai tilliä. Rouhi pinnalle vielä hieman mustapippuria ja tarjoile.