Mansikkahillo on parasta itse tehtynä. Kokeile perinteisen mansikkahillon lisäksi maustaa mansikkahillo sitruunalla, mintulla tai basilikalla, tai keitä kardemummalla maustettu mansikkainen juhlahillo.
Mansikkahillo
Mansikkahillo on parasta itse tehtynä. Kokeile perinteisen mansikkahillon lisäksi maustaa mansikkahillo sitruunalla, mintulla tai basilikalla, tai keitä kardemummalla maustettu mansikkainen juhlahillo.
Ihanan makea vadelmahillo on helppo tehdä itse myös sokerittomana versiona. Lue vinkit vadelmahillon maustamiseen ja kokeile keittää vadelmista limetin kanssa herkullinen marmeladi.
Makoisa mustikkahillo onnistuu helposti perinteisenä sekä limellä maustettuna versiona. Jos kaipaat vaihtelua, sekoita mustikan kanssa hilloon myös muita marjoja: mustikan kanssa sopivat mainiosti esimerkiksi mansikat ja vadelmat.
Tiesitkö, että puolukan pariksi hilloon sopivat hyvin esimerkiksi kesäkurpitsa ja porkkana? Näin saat satokauden vihannekset säilöttyä herkullisesti.
Omenahillot, -soseet ja -chutneyt sopivat upeasti makeiden jälkiruokien lisäksi esimerkiksi juustojen ja keksien pariksi. Mausta hillo kanelilla, niin saat makeaa uuniomenahilloa! Jos hillohammasta ei kolota, mutta omenoita olisi saatava säilöön, keitä omenoista omenasosetta. Pitkään säilyvä sose toimii leivonnassa monipuolisena täyteaineena, joka makeuttaa ja tuo rakennetta esimerkiksi kakkutaikinaan.
Marjojen lisäksi myös hedelmiä kannattaa hillota, etenkin satokauden ollessa parhaimmillaan. Hilloa luumut, päärynät ja persikat tai kokeile pehmoista taatelihilloketta.
Kirpeä raparperi sopii hyvin makeisiin hilloihin sekä vähemmän makeaan chutneyhin. Saat lisäpehmeyttä makuun lisäämällä hilloon myös tujauksen vaniljaa.
Sekoittele hilloihin vapaasti erilaisia marjoja! Perinteisten makuyhdistelmien lisäksi kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti myös vihannesten ja marjojen yhdistelmiä sekä karvaampia marjoja makeampien kaverina.