Puristele avaamatonta nuudelipakettia niin, että nuudelit murustuvat paloiksi. Kumoa nuudelimuru leivinpaperille pellille. Säästä paketin maustepussi kastiketta varten, mutta jätä pakkauksessa olevat chili- ja/tai rasvapussit käyttämättä. Lisää mantelilastut pellille nuudeleiden joukkoon. Paahda seosta 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Kääntele seosta lastalla ja jatka paahtamista vielä, kunnes nuudelit ja mantelilastut ovat saaneet hiukan väriä. Tarkkaile paahtumista, etteivät ne pala. Kumoa nuudeli-manteliseos kulhoon.
Valuta säilykemaissit. Huuhtele ja suikaloi kiinankaali. Pese purjo ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Lisää kiinankaali, purjo ja maissinjyvät nuudeli-manteliseokseen. Sekoita.
Sekoita kastikkeen aineksia keskenään, kunnes sokeri on liuennut. Sekoita kastike nuudeli-kasvisseokseen. Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa vähintään tunti.
Leikkaa kanafileet isoiksi suikaleiksi tai käytä valmiita suikaleita. Paista ne öljyssä pannulla kypsiksi. Mausta kanat suolalla ja pippurilla. Anna jäähtyä ja sekoita salaattiin.
Viimeistele salaatti lehtipersiljalla.
Voit käyttää reseptiin myös tuoretta maissia, esikeitettyjä maissintähkiä tai pakastettuja maissinjyviä. Tuoreen maissin keittoaika on noin 5 minuuttia kiehuvassa vedessä. Esikeitetyn maissintähkän lämmitysaika on mikroaaltouunissa noin 1 minuuttia, kattilassa kiehuvassa vedessä 3 minuuttia ja grillissä 5 minuuttia. Pakastemaisseja kannattaa keittää vedessä noin 3 minuutin ajan, ja jäähdyttää sitten salaattiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
493
2065
31,3 g
2,8 g
30,0 g
6,8 g
4,5 g
21,3 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
10 cm purjoa,
1 kpl maustepussi nuudelipakkauksesta (ei chili tai rasva).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli