Halkaise granaattiomenat ja irrota siemenet kulhoon koputtelemalla hedelmän kuorta esimerkiksi lusikalla. Ota 2 rkl siemeniä eri astiaan ja laita sivuun. Laita loput siemenet vahvaan muovipussiin, sulje pussi ja rullaa pussin päältä kaulimella. Näin mehu irtoaa siemenistä siististi. Siivilöi mehu kattilaan. Sekoita sokeri mehuun ja keitä kasaan miedolla lämmöllä, 15–20 minuuttia, kunnes jäljellä on noin 2 dl siirappia.
Laita toiseen kattilaan vesi, tähtianis ja kaneli. Keitä 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää minttu varsineen (säästä 4 mintunoksaa koristeeksi). Peitä kannella ja anna maustua 15 minuuttia.
Poista taateleista siemenet. Kuori ja kuutioi päärynät. Pese ja viipaloi sitruuna. Jaa granaattiomenansiemenet ja hedelmät laseihin.
Siivilöi ja kiehauta minttuliemi. Sekoita se siirapin kanssa ja kaada kuumana hedelmien päälle. Koristele mintulla.
Vinkki: Viipaloi juomaan klementiiniä ja muita satokausihedelmiä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
252
1054
—
—
57,0 g
57,0 g
5,0 g
1,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l Vettä,
Tähtianista,
Kanelitanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli