Huuhtele ja suikaloi kaali. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Asettele kaali ja pinaatti isolle vadille. Huuhtele, kuori ja viipaloi klementiinit, lisää salaattiin. Hiero granaattiomenaa pöytää vasten. Halkaise hedelmä ja irrota siemenet isossa kulhossa koputtelemalla kuorta kauhalla. Ripottele siemenet salaattiin.
Yhdistä etikka, sinappi, sahrami, sokeri ja suola kulhossa. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Tarjoa vinegretti erikseen tai sekoita salaattiin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
110
458
7,8 g
0,5 g
7,3 g
7,0 g
2,2 g
1,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl valkoviinietikkaa,
0,25 g (½ ps) sahramia,
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli