Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Talvicaprese

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Caprese eli italialainen tomaatti-mozzarellasalaatti tunnetaan raikkaana kesäisenä lisukesalaattina. Tee talvinen caprese paahtamalla tomaatit uunissa meheviksi ja paistamalla leivitetyt mozzarellat öljyssä rapeiksi. Tarjoa alkuruokana, kun juusto on vielä lämmintä.

Ainekset

250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
3 rkl
oliiviöljyä
3/10 tl
suolaa

Kuorrutettu mozzarella

250 g
(2 kpl) mozzarellapalloja
4 rkl
vehnäjauhoja
1 kpl
kananmuna
1 1/2 dl
panko- tai korppujauhoja
2 - 4 dl
rypsiöljyä

Lisäksi

2 rkl
vihreää pestoa
4 kpl
basilikan oksaa
2 kpl
(viipaletta) vaaleaa leipää

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele tomaatit ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Valuta öljy päälle ja mausta tomaatit suolalla. Paahda tomaatteja 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä mutta pysyvät kuitenkin koossa. Anna jäähtyä.

250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
3 rkl
oliiviöljyä
3/10 tl
suolaa
2

Kuivaa mozzarellan pinta talouspaperilla. Mittaa vehnäjauhot syvälle lautaselle. Riko kananmuna toiselle lautaselle ja vatkaa se kevyesti haarukalla. Mittaa panko- tai korppujauhot kolmannelle lautaselle. Pyörittele juustot ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi panko- tai korppujauhoissa. Tarkista, että juustot ovat kokonaan kuorrutuksen peittämiä.

250 g
(2 kpl) mozzarellapalloja
4 rkl
vehnäjauhoja
1 kpl
kananmuna
1 1/2 dl
panko- tai korppujauhoja
3

Kuumenna öljy wokkipannulla. Paista mozzarellapalloja kuumassa öljyssä, välillä reikäkauhalla varovasti käännellen, muutama minuutti tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Nosta juustot talouspaperille valumaan.

2 - 4 dl
rypsiöljyä
4

Tee annokset tomaateista, juustoista, pestosta ja basilikasta. Tarjoa heti leivän kanssa.

2 rkl
vihreää pestoa
4 kpl
basilikan oksaa
2 kpl
(viipaletta) vaaleaa leipää
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.1.2022
|
Muokattu: 6.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

892

3731

58,5 g

20,5 g

51,5 g

4,5 g

5,5 g

36,5 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 - 4 dl rypsiöljyä,

4 kpl basilikan oksaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli