Huuhtele tomaatit ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Valuta öljy päälle ja mausta tomaatit suolalla. Paahda tomaatteja 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä mutta pysyvät kuitenkin koossa. Anna jäähtyä.
Kuivaa mozzarellan pinta talouspaperilla. Mittaa vehnäjauhot syvälle lautaselle. Riko kananmuna toiselle lautaselle ja vatkaa se kevyesti haarukalla. Mittaa panko- tai korppujauhot kolmannelle lautaselle. Pyörittele juustot ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi panko- tai korppujauhoissa. Tarkista, että juustot ovat kokonaan kuorrutuksen peittämiä.
Kuumenna öljy wokkipannulla. Paista mozzarellapalloja kuumassa öljyssä, välillä reikäkauhalla varovasti käännellen, muutama minuutti tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Nosta juustot talouspaperille valumaan.
Tee annokset tomaateista, juustoista, pestosta ja basilikasta. Tarjoa heti leivän kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
892
3731
58,5 g
20,5 g
51,5 g
4,5 g
5,5 g
36,5 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 - 4 dl rypsiöljyä,
4 kpl basilikan oksaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli