Liota puisia varrastikkuja kylmässä vedessä noin puoli tuntia, niin ne eivät syty grillatessa palamaan.
Huuhtele kasvikset. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Irrota sipuleista varret ja käytä ne muussa ruoanlaitossa. Puolita sipulit tarvittaessa ja leikkaa muut kasvikset suupalan kokoisiksi.
Paloittele makkarat muutaman sentin mittaisiksi pätkiksi.
Pujota makkara- ja kasvispalat vuorotellen vartaisiin. Sipaise kasviksiin hieman öljyä ja grillaa vartaita, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä ja hieman paahtuneita.
Vinkki! Tikuta vartaisiin myös tuoreita herkkusieniä, esikeitettyä maissia, pieniä tomaatteja ja kypsiä varhaisperunoita. Kokeile makkaravartaissa myös hedelmiä!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
147
616
10,6 g
3,5 g
6,6 g
3,0 g
1,3 g
5,8 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
8 kpl varrastikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli