Pese ja kuori porkkanat, huuhtele varsiselleri. Paloittele porkkanat ja varsiselleri. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pese ja raasta sitruunankuori. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia sekä sitruunankuorta hetki sekoitellen. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kiehauta.
Mittaa riisi uunivuokaan. Lisää kiehuvan kuuma liemi kasviksineen sekä mausteet. Sekoita. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Poista folio, sekoita ja kypsennä vielä 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä.
Sekoita juustoraaste valmiiseen risottoon ja koristele risotto basilikalla. Tarjoa heti sellaisenaan tai lisukkeena.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
321
1344
8,0 g
2,3 g
51,8 g
2,8 g
3,0 g
8,5 g
3,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl sitruunankuorta raastettuna,
1 l vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli