Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkullinen juhannusmenu x 8

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 13.6.2017
|
Muokattu: 29.5.2024
Juhannuksena herkutellaan alkukesän parhailla mauilla. Kokosimme kahdeksan erilaista menuehdotusta rentoon yöttömän yön juhlaan. Katso ideat keskikesän juhlapöytään ja nappaa luotto-ohjeet!

Juhannusmenu

Herkuttele juhannuksena kesän parhailla mauilla ja uusilla ideoilla. Kuumenna grillissä fetaa, hedelmiä ja leipää sekä lohta ja perunoita. Juhannusruoan kruunaa mansikkakakku.

Katso myös viime vuoden rento grillimenu, joka koostuu salaatista fetavaahdolla, tapasvartaista ja maissiribseistä sekä nopeista Eton mess -jälkiruokakulhoista.

Perinteinen tai helppo juhannusmenu

Kesän tärkeimmän ruokajuhlan tähtiä ovat uuden sadon herkut. Perinteiseen juhannuspöytään kootaan rapeiden paistettujen muikkujen rinnalle silliä, uusia perunoita, varhaiskaalia ja piimäkastiketta. Ensimmäiset kotimaiset mansikat pääsevät oikeuksiinsa raparperin parina marenkisessa kakussa, jonka voi valmistella jo edellisenä päivänä. Helpossa juhannusmenussa herkutellaan varhaisperunanyyteillä ja grillatuilla lohikyljyksillä. Jälkiruoaksi maistuu näyttävä mutta superhelppo mansikkajäätelökakku.

Juhannuksen grillimenu x 2

Vegenä vai lihalla? Olipa valintasi kumpi vain, anna grillin tuoda juhannusruokiin herkullista makua. Vegaanisessa juhannusmenussa alkuruoaksi siemaillaan vesimelonin maustamaa gazpachoa ja pääruoaksi herkutellaan grillatuilla kukkakaalipihveillä ja fenkoleilla. Lihansyöjän grillimenussa possunfilee kieputetaan hauskasti palmikolle ja tarjoillaan lämpimän perunasalaatin kanssa. Jälkiruokana maistuu raparperipiirakka, jonka valkosuklaa-murupinnassa on ihanan kinuskinen vivahde.

Juhannusmenu mökille lihasta tai kalasta

Juhlista kesää ja kata pöytään parasta lihasta ja kalasta. Mökkeilijän juhlavassa grillimenussa päätähtentä loistaa maustevoilla viimeistelty entrecôte, joka on grillipihvien parhaimmistoa. Sen lisukkeeksi sopii yksinkertainen salaatti ja paahdetut varhaiskaalilohkot. Jälkiruokana ihastuttaa tuoreilla marjoilla koristeltu britakääretorttu. Mökkeilijän kalamenussa herkutellaan puolestaan särkialkupalalla, yrteillä täytetyillä kirjolohifileillä ja varhaisperunavartailla. Jälkiruokana maistuu mansikka-kiivijäätelö.

Kaikki vinkit ja reseptit juhannukseen